Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Despre Airsoft si Tirul cu replici airsoft

vineri, 2 septembrie 2011


Probe de Tir Airsoft (click pe link)
Airsoft-ul este o activitate de recreere, un sport, care foloseste replici are armelor reale, care trag cu bile de plastic numite BB-uri.
Replicile sunt utilizate la jocul de airsoft, ca modele pentru colectionari, pentru simularea activitatilor militare reale (MilSim) sau chiar folosite de armata sau fortele de politie pentru antrenament.

Replicile airsoft sunt inrudite cu armele cu aer comprimat, folosind aceleasi principii de functionare. Exista replici cu arc (spring) la care propulsia este asigurata prin folosirea fortei unui resort care actioneaza un piston ( modul de comprimare fiind dvers, - fie prin actionarea slideului armei, fie a unei parghii ) precum si replici care folosesc gaz comprimat imbuteliat in capsule, sau direct in in incarcatorul armei ( sau alte dispozitive de stocare). Uzual se foloseste CO2 sau Propan-Butan. Atat replicile airsoft cat si cele cu aer comprimat pot fi de aceste tipuri. In plus, cele de airsoft pot fi cu actionare electrica.
O diferenta majora între replicile de airsoft si armele cu aer comprimat este ca replicile de airsoft folosesc ca proiectile bile de plastic de 6 sau 8 milimetri care au o viteza de sub 180 de metri pe secunda ( exista si exceptii: click pe link pentru carabina SAR 10 http://www.airsoftextreme.ro/arme-fara-sistem-blow-back/238-replic-airsoft-swiss-arms-sar10-co2.html), care sunt considerate sigure într-un mediu controlat cu echipament de protectie corespunzator. Pustile si pistoalele cu aer comprimat folosesc bile de metal sau alice (calibre uzuale 4,5 mm; 5,5 mm adica 0.177 si 0.22 inches)  care sunt mult mai grele si care sunt propulsate la aceasi viteza sau chiar mai mare, având o energie  de obicei mult mai mare decât replicile de airsoft, facându-le astfel nesigure pentru activitatea de airsoft. Un alt factor important este ca replicile de airsoft au un sistem de "hop-up" care creeaza un efect Magnus asupra unei bile ceea ce îi da o portanta mult mai buna, crescandu-i raza de actiune si precizia. Acest efect este necesar datorita bilelor de plastic care în mod contrar ar zbura în mod necontrolabil.
Bilele de airsoft au uzual calibrul de 6 mm (0.236 inci , impropriu numit si 0.24) si greutati cuprinse intre 0,12 grame pana la 0,43 grame ( exista si bile de 0,86 grame), iar armele cu aer comprimat folosesc bile de 4,5 mm (0.177 inches) cu greutatea de la 6.50 grains (0,42 grame) in sus. Uzuale 7.88 grain (0,51 grame), 8.02 grain (0,52 grame). Cele mai grele  bb rotunde sunt de 31 grain ( 2 grame) de calibrul 0.25 inch adica 6,35 mm. De asemenea, cele cu aer comprimat folosesc si alice (pellete) cu greutatea incepand cu 7.10 grain = 0.46 grame pana la 26.20 grain = 1.7 grame.
Dupa cum se vede, exista astfel diferente importante atat de calibru, cat si de puterea propriu-zisa a replicilor in cauza. Astfel, cele mai grele bile de airsoft sunt in mod uzual cele de 0,43 grame care sunt comparabile cu .... cele mai usoare proiectile de arme cu aer comprimat : 6.50 grains (0,42 grame). Deducem astfel ca energia ( masurata in Joule) necesara celor doua tipuri de arme e diferita. Intr-adevar, un pistol airsoft care propulseaza o bila de 0,20 grame cu 130 m/s are aproximativ 1,7 Jouli putere si va propulsa bb-ul de 0,43 grame cu doar 89 m/s, pe cand pistolul cu aer comprimat care are aceiasi viteza de 130 m/s dar cu o alica de 0,43 grame are nevoie de o putere de 3,6 Jouli pentru performanta asta. Se observa ca energia este mai mult decat dubla pentru armele cu aer comprimat, chiar si pentru cele considerate "slabe".


Exista, e adevarat, si cateva pistoale cu aer cu putere foarte mica, precum Marksman 2000K Air Pistol cal. 4,5 mm cu o viteza de doar 200 FPS (61 m/sec) si energia de doar 0,8-1 Joule, sau  Marksman Model 2002 Repeater cal. 4,5 mm cu o viteza de 250 FPS (77 m/s) si care dezvolta 1,25 Joule. Amvbele sunt pistoale cu arc ce se armeaza prin actionarea slide-ului, ca si pistoalele cu arc de aisrsoft. Exemplele oferite insa nu sunt dintre cele mai elocvente, constituind exceptii.... in general toate armele cu aer comprimat au o viteza de peste 330 FPS ( 100 m/s) si energie mai mare de 2,1 Jouli. Uzuale sunt viteze de peste 400 FPS ( 122 m/sec) cu pellete de minim 0,42 grame) si energia de peste 3,2 Jouli).
Ceea ce este de remarcat e faptul ca cele mai puternice arme de airsoft sunt comparabile ca putere si viteza doar cu cele mai slabe arme cu aer comprimat. Practic nu exista replici de airsoft mai puternice de 3-4 Jouli (pistolul Ruger Super Hawk de la Umarex , sau carabina SAR10 CO2 Bolt Action ).

Toate aceste consideratiuni sunt legate de interminabilele discutii de pe forumurile dedicate, referitoare la teama nejustificata a unora fata de replicile prea .... puternice. In ce consta de fapt problema? In mod firesc oamenii isi doresc replici puternice, fiablie si precise. Daca e si la un pret rezonabil, atunci treaba e ... OK. Inevitabil apare un grup de imbecili cu "state vechi" in airsoft si desigur cu o "vasta experienta" in domeniu care stopeaza orice astfel de discutie, deseori folosid pe langa un limbaj suburban si alte metode de reducere la tacere a interlocutorului.
Aceste exemple se intalnesc in mod frecvent pe Airsoft Forum Romania http://www.airsoftromania.com/. unde practic e imposibil sa se discute despre orice replica care are mai mult de 1 Joule si 100 m/s. Toti acesti "mahalagii de forum" ( datorita limbajului) cu pretentii de "specialisti" se lauda cu replici demne de mila .... insa extrem de scumpe! Intr-adevar, daca stai sa pierzi vremea cercetand ce arme au si ce prefera, vom observa ca dincolo de limbajul pretios si impanat cu expresii amestecate dintr-o romana de "cacao" plus o engleza de "maidan", aproape toate pocnitorile cu care se lauda in pasareasca lor de specialitate... sunt replici de peste 500 ron si putere.... inexistenta! Daca insa ai timp sa faci cercetari printre sumedenia de topice, vei observa ca uneori se dau in vileag... spunand ca ... si ei au ( sau au folosit) replici puternice si chiar au tras cu proiectile ... metalice! Desigur, imediat adauga "in scop stiintific... ceva gen MythBusters!" . Nu va pierdeti timpul si nu va tocati nervii inscriidu-va pe un astfel de forum spre a obtine informatii despre replici. Nu veti obtine nimic altceva decat latraturi sfertodocte din partea unor retarzi care se tem.... da, ati citit bine! Acesti "dulai agresivi" au o mare teama in suflet, teama care ii face sa atace pe oricine incearca sa afle cate ceva in mod aprofundat despre airsoft.


Acesti adulti ramasi copii, care prefera sa-si descarce frustrarile pe forumuri si in jocuri stupide ( unele , nu toate, - e adevarat!) cu "pac-pac" prin padure.... acesti retarzi carora le place sa se impopotoneze cu "echipamente" asa-zis militare, cu toate ca cei mai tineri dintre ei nici nu au apucat sa faca armata inainte sa se desfiinteze serviciul militat obligatoriu, - ei bine acesti vajnici "Rambo" au o frica teribila ca .... nu cumva guvernul ( sau legiuitorii) sa interzica airsoftul, sau sa-l supuna autorizarii/notificarii! Adica, - vezi Doamne,- daca discuti despre replici puternice, incurajezi comportamentul aberant al unora care... (in mintea lor bolnava poate!) ar trage pe strada cu replici de airsoft, generand astfel o reactie de limitare sau intezicere din partea autoritatilor.... Creaturilor ramase la stadiul de copilasi de 5-7 ani le este teama ca statul le va lua "jucaria" de la gura si nu vor mai putea sa se "impuste" in voie prin padurile patriei sau prin daramaturile fostelor CAP-uri. Pentru ei e foarte importat acest gen de activitate, au o adevarata obsesie pentru zdranganele de 2 lei, nadragi si veste gen Rambo si .... mult "pac-pac". Adrenalina? Nicidecum. Mai curand "masturbare in grup", - daca imi e permis sa ma exprim astfel.


Numai niste tipi complet pe dinafara realitatii pot crede ca discutiile serioase despre caracteristicile unor replici pot determina pe un dezaxat sa-si cumpere un pistol airsoft si sa traga in oameni, determinand astfel ( vezi Doamne!) interventia statului vis-a-vis de astfel  airsoftul in sine! In primul rand, legiuitorul reglementeaza destul de clar in Codul Penal, in Legea 61/1991, in Legea 295/2004 si altele, cum e cu atacul asupra altor persoane, provocarea de vatamare corporala, uzul de arma, scandal, etc, etc.....  Indiferent daca ai o coada de lopata, sau o ... replica de airsoft, daca ataci pe cineva esti pasibil de rigorile legii. Pe de alta parte, cine poate sa creada ca se gasesc oameni care sa atace folosind replici de airsoft?!
Se stie bine ca bilele de PLASTIC de 6 mm, chiar si cele mai grele si trase cu replici puternice, - nu au capacitate de vatamare corporala. Nici o bila nu trece printr-o jacheta sau o pereche de blugi! De ce? E simplu: energia cinetica transferata la impact de astfel de bile de plastic este mica. Cel mult se pot produce vanatai daca impactul are loc intr-un loc neprotejat. Pot exista raniri in cazul cand se atinge globul ocular, insa sa fim seriosi..... cine sta in cazul unui conflict direct sa tinteasca cu succes de la cativa metri, tocmai globul ocular si sa-l si atinga?! Cum ziceam, nimeni nu e nebun sa atace pe cineva cu o replica airsoft, cand are la indemana cu mult mai mult succes o... coada de lopata, o bata sau un .... briceag. Tocmai forma perfect rotunda si faptul ca bilele sunt din plastic, asigura o forta de impact mica, improprie producerii de efecte semnificative. Altfel stau lucrurile la armele cu aer comprimat, intr-adevar. Acolo bilele sunt metalice, sunt semnificativ mai grele transferand o energie mult mai mare.... iar majoritatea acestor arme nu trag cu bile , ci cu ALICE care au un capat ascutit, - astfel ca sub acest aspect nu exista comparatie intre cele doua tipuri de arme.


Repet: Numai niste retarzi de genul celor intalniti in special pe forumul http://www.airsoftromania.com/. pot face astfel de comparatii....(va urma)
-----------------------------
P.S.
Interesant este insa aspectul urmator:
Pe acelasi forum in care azi primeaza retarzi de genul celor aratati mai devreme, candva s-a discutat in mod serios despre Tirul Airsoft. Urmariti linkul:
http://www.airsoftromania.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=5217&start=30
Ei bine, din martie 2010 si pana azi nu s-a mai discutat nimic despre acea initiativa si , - asa cum spuneam, - orice discutie despre TIRUL cu replici airsoft este "beshtelita" in mod aberant..... si asta pentru ca "masturbatorii" au pus stapanire pe forum. Mde....
Oricum, cititi topicul respectiv. Veti gasi date interesante.










43 comentarii

Anonim spunea...

am gasit blogul asta intamplator si sunt de acord. boii aia de la ASR forum nu sint instare sa explice nimica insa numai de magarii se tin daca intrebi ceva ca sa afli ceva despre vreo arma mai k lumea! sa la iau neamu in pwla! mersi pentru tintele alea. sint sooper. bafta!!!!

4 septembrie 2011 la 10:21
Anonim spunea...

Aia sunt retarzi frate. acum vreo luna am intrebat si eu pe forum despre un pistol cu arc puternic si precis pentru tir la tinta si numai porcarii au raspuns. nu poti sa spui ceva o parere personala ca sunt cativa boi care se dau destepti si posteaza cum le vine la gura. E un forum care putea sa fie interesant dar din cauza unor dobitoci cum e le_cube ala se duce de rapa.
da-i in aia masii!

13 septembrie 2011 la 02:16
Anonim spunea...

aha! am vazut commentul asta chiar acum. il stiu pe le cube asta. e un bulangiu care cauta scandal pe ASR Forum. Mai e un tampit Reino cred ca-i zice tot asa. n-ai ce sa vb cu ei. cretini cu nasul pe sus. cred ca sunt palmagii la batranete k toata ziua ii vezi pe forum gata de scandal.

13 septembrie 2011 la 05:02
Anonim spunea...

baga-ti blogul in cur...

18 septembrie 2011 la 07:54
Anonim spunea...

le_cube tu esti bai homalaule? unde e amantul tau Rhino? da magarul ala de mu-CUR-el?

18 septembrie 2011 la 08:45
Anonim spunea...

mda, sunt un fraier, am ajuns la concluzia ca decat sa scriu pe blog mai bine ma duc si mai bag o labutza, deci va las.

20 septembrie 2011 la 04:31
Anonim spunea...

Asa sa faci nene le_cube! Sau te pomenesti ca esti Ryno? Oricum... tot "palmagii" sunteti amandoi. Despre mugur nu zic nimic. Ala are alte obiceiuri mai grave! Face mu-mu la greu.

21 septembrie 2011 la 05:13
Anonim spunea...

uite colea:
http://www.kruger-us-targets.com/index.php/

28 septembrie 2011 la 08:21
Anonim spunea...

ma bucur ca am gasit situl asta. am descarcat niste tinte si sunt multumit. cat despre boii aia de la airsoft.ro forum navem ce sa vb. boul ala de le-cube n-a fost in stare sa faca alceva decat misto cand am intrebat si io de un pistol puternic si precis.

3 octombrie 2011 la 09:40
Anonim spunea...

Mari jegosi aia de la forumul airsoft romania. eu chiar ca nu-i inteleg. in loc sa promoveze tirul cu replicile de airsoft, in loc sa ajute ca acest sport sa primeasca si la noi o recunoastere oficiala si serioasa, ei se ocupa cu porcarii asa cum am citit aici si acolo pe forumul lor. Asa e romanul! cum se crede DESHTEPT cum le da la cap altora care vor sa faca ceva. eu nici nu m-am obosit sa ma inregistrez acolo si sa incerc vreo discutie pt ca am vazut ca tampenia e dominanta acolo. Aici am gasit informatii bunicele insa cam dezlanate. Poate faceti blogul asta mai clar si mai organizat. SUCCES.

14 noiembrie 2011 la 19:23
Anonim spunea...

salut. ca sa fiu sincer am gasit aici mai multe informatii utile despre airsoft decat pe forumul ala de kk. succes!

5 decembrie 2011 la 23:18
Anonim spunea...

"mahalagii de forum" ( datorita limbajului) cu pretentii de "specialisti" se lauda cu replici demne de mila .... insa extrem de scumpe! Intr-adevar, daca stai sa pierzi vremea cercetand ce arme au si ce prefera, vom observa ca dincolo de limbajul pretios si impanat cu expresii amestecate dintr-o romana de "cacao" plus o engleza de "maidan", aproape toate pocnitorile cu care se lauda in pasareasca lor de specialitate...


Prost sa fii noroc ca esti...Pai limbajul tau cum e bade,ca nu te-ai lasat mai prejos...Mda,inteleg ca esti frustrat,dar de aici pana la a judeca o comunitate ma indoiesc ca ai potenta,dar cum zice si romanul,cainii latra,ursul trece.De cocalari e plina lumea asa ca,nu ne deranjeaza inca unul,doi... M-as fi semnat,dar mai bine arat a las si eu ca voi toti ceilalti ce v-ati semnat anonim ;)

27 decembrie 2011 la 22:35
Anonim spunea...

francmasoni domnule... astia de pe ASR :))))

voi cati ani aveti? care e scuza voastra?

28 decembrie 2011 la 00:08
Anonim spunea...

- Daca nu ai inteles ca airsoftul nu este despre replici si cu atat mai putin despre puterea acestora atunci nu ai decat sa te revolti cat vrei ca tot degeaba. In mod clar nu airsoftul te intereseaza...
- Daca ti se pare ca poti pune impreuna replicile de airsoft cu cele cu aer comprimat de cal. 4.5mm iar nu ai inteles nimic.
- Daca vrei sa tragi la tinta cu replici de airsoft, n-ai decat. Nu cred ca membrii de pe ASR au de gand sa te opreasca.
- Daca vrei sa stii mai multe despre replici de airsoft cu viteza cea mai mare posibila ai Google la indemana, degeaba te astepti la raspunsuri de-a gata de pe ASR pentru ca, si revin la primul punct, airsoftul nu este despre replici si cu atat mai putin despre viteza acestora...
- Daca ti se pare ca airsoftul este un joc copilaresc atunci intoarce-te frumushel la preocuparile tale de adult si gata. Nu te obliga nimeni sa te joci cu copiii si nici noi nu cred ca ne vom plictisi fara tine...

Pa

28 decembrie 2011 la 00:19
Anonim spunea...

ce-l ce spune ca o bila de plastic nu produce decat vanatai se insala amarnic, aici conteaza viteza si distanta de angajament, cat despre arme cu viteze mari....fiecare isi cumpara ce vrea, ca de jucat se joaca doar in curte la el sau in camera, exista regulamente....care sunt in egala masura si aici cat si in alte tari ........a nu se confunda airsot tir cu airsoft milsim, in rest toate cele bune...

28 decembrie 2011 la 00:29
Andrei, Timisoara spunea...

Adevarul este ca sunt cativa utilizatori ASR putin prea zelosi si transanti in fata intrebarilor de tipul "Care pistol este mai puternic si precis?", dar nu cred ca o intrebare pusa cu bun simt primeste raspuns nesimtit in mod nejustificat. Oricum, ASR este forum pentru airsoft, celelalte activitati "adiacente" fiind doar tolerate. Happy Festivus!

28 decembrie 2011 la 02:05
Anonim spunea...

mai intra si tu pe forumuri tovarase,sa vezi ca nu suntem noi mai cu mot, o sa vezi ,la nivel global, ca majoritatea comunitatilor de airsoft au un regulament impus, identic sau asemanator cu cel adoptat de ASR, pentru a evita accidentarile de pe teren.

acuma probabil ca te intrebi "halo , mancatz-ash , da daca eu pot sa trag cu 200 m/s fullauto ,de ce sa nu o fac ? "

pai simplu, mediocrule( robotzi ), pentru ca daca vrei sa joci cu 200m/s trebuie sa ai si echipamentul adecvat , adica masca de fata ( nu pentru ca ai fi urat , ci pentru ca unii se duc dimineata la lucru si nu isi permit sa se prezinte cu 10 bube in sange pe meclau sau cu seducatorul zambet grebla in fata sefului.sau are un job ce implica PR) + protectie excesiva pentru corp ( nu cred ca iti convine o rafala de 3 bile din 2 metri in sacul cu 2 centi ).

daca joci cu masca pe fata , o sa observi in primele 5 minute de joc dezavantajele insotite de ea :
-nu poti sa iei linia de ochire confortabil de-a lungul replicii ,
-daca folosesti o combinatie de masca + ochelari , o sa vezi ca ochelarii se aburesc mult mai rapid ;
-daca folosesti o masca "sita" => ii riscul ca bila sa se sparga la impact ( ca doar tragem cu 200mps nu ? ) + cand esti cu fata spre soare poti sa iti iei adio de la vizibiliate .
iar cat despre protectia la nivelul coprului :
- echipament in plus => mobilitate scazuta
- cost ridicat
- aspect ridicol
- ajungi la scenarii de padure echipat pentru cqb.

asa ca , se poate practica acest sport linistit cu 90-110 m/s avand si range destul si timpul de zbor al bilei destul de rapid.nu mai incercati sa compensati cm cu mps.
din pacate , articolul "Despre Airsoft si Tirul cu replici airsoft" ii o risipa de cerneala virtuala.

28 decembrie 2011 la 02:12
Anonim spunea...

Bre,eu as vrea sa-l vad pe cel ce spune ca bila nu produce vatamari,zambindu-mi larg in timp ce-i dau in dinti cu o bila trasa dintr-o replica de pistol pe arc,asta ca sa nu fiu rau...

28 decembrie 2011 la 02:15
Anonim spunea...

la ce ma refeream prin "zambet grebla" sau "meclau plin de bube" : http://www.ilikeairsoft.com/wp-content/uploads/2011/04/i_like_airsoft_accidents.jpg

28 decembrie 2011 la 02:20
AR_Vision spunea...

me gusta ....cand vad cate unu mai prost ca mine... ghiolbanule..ghertoiule...deselatule
Te crezi destept? cocalarule..putoiule, crezi ca cei ce au inventat jocul asta si jucariile aferente , de tampiti le-au lasat asa jos la putere? prefer sa dau cu 90-100 si sa pot lovi cu fiecare bila , decat sa dau cu 200 ca din stropitoare , sau cu dusul... ma rog, fiecare cu pizda masii.
mor de drag cand vad unul ca tine , din considerentul ca sunt si altii mai prosti ca mine... te-am tzucat fraere

Herbaholic - Timisoara

28 decembrie 2011 la 03:32
Anonim spunea...

Mananca si el o paine...

28 decembrie 2011 la 04:10
Anonim spunea...

O intrebare adresata autorului articolului:

Ai jucat vreodata Airsoft ?

28 decembrie 2011 la 06:11
Anonim spunea...

Imi place la nebunie cand se mai agita cate un fraier dinasta ca vrea si el "fratica" sa "trage" cu un pistol puternec...

Mai baieti..nu va mai agitati ca o faceti de pomana. Pe ASR pur si simplu mirosim retarzii de la o posta. De aceea va luam la misto...ca intrati ca vitele pe proprietatea cuiva si uitati sa va stergeti cacatul de pe talpa la presul de la intrare. Intrati , faceti galagie si dupa ce o luati in bot , plangeti ca fetitele ...come on. S-a raspuns in cel mai uman mod posibil ca exista un regulament undeva dar daca tu "bizonul" cu lene in suflet nu ai rabdare sa-l citesti si iei la pula toata munca depusa de omul ala care l-a scris atunci normal ca esti scuipat afara ca o masea stricata. Diferenta dintre cele doua specii ( noi si voi ) este ca noi avem habar despre ce vorbim pe cand voi cautati sa rupeti coaja cacatului sa puta mai tare.. Ce nu intelegeti voi este ca informatiile pe care le cautati va stau sub nas doar ca obisnuiti cu traiul decent dus cu poze multe trase langa teracota va impiedica sa cititi doua randuri asa ca reactia voastra la raspunsul nostru este o frustrare imensa de care nou ni se cam rupe ...in 249 de parti..intelegeti ?

Dragii mei ..ne pare foarte rau ca v-am dezamagit dar ne este asa de bine fara voi...

28 decembrie 2011 la 08:39
Anonim spunea...

Lasati-l ma in pace pe omu... a bagat-o si el cu ASR sa stranga accesari.
Ignore... nu merita mai mult. Daca il bagati in seama, ia amploare. Daca il tratati asa cum merita... ramane un nimeni.

ghostTM, Timisoara

PS: ce barbati is anonimii aia... wow. Reprezentativ.

28 decembrie 2011 la 09:19
mugur spunea...

Mersi vierme!

Mugur (ala de pe ASR)

28 decembrie 2011 la 09:41
Anonim spunea...

1. De ce nu te semnezi daca tot te consideri mai matur decat userii forumului?
2. Si eu am primit destule critici pe forumul respectiv, dar si din acestea poti invata ceva conteaza cum privesti lucrurile. Din punctul meu de vedere articolul tau este o falsa informare asupra comunitatii Airsoft.

Cum ti-au mai explicat si alti colegi, armele puternice nu se folosesc datorita sigurantei noastre in timpul jocului si nu din alt motiv. Preferam sa ajungem si data viitoare la joc decat sa stam acasa din cauza unui accident provocat de o arma puternica. D-aia avem regulament, d-aia in timpul jocului ne pazim unul pe altul de greseli ce pot duce la accidente nefericite, insa tu n-ai de unde sa stii toate astea daca n-ai fost nici macar la un joc, d-aia suntem apostrofati cand gresim ceva!! Nimeni nu s-a nascut invatat!

Daca ai fost luat la misto sau nu ti-a convenit raspunsul cuiva, propabil ca au avut motiv sau doar au glumit, iar tu n-ai inteles gluma.
Suntem pe un forum si din pacate nu vedem reactia omului, intonatia vorbelor samd. ramane la aprecierea interlocutorului cum il duce sa inteleaga fiecare cuvant.

Elful
ASR

28 decembrie 2011 la 09:53
Anonim spunea...

Omul tocmai si-a ridicat blog-ul cu o gramada de accesari :)

28 decembrie 2011 la 10:03
Anonim spunea...

Frate cred ca tu ai multi frati si esti cel mai mic. O adunatura mai mare de tampenii nu am vazut de mult. Cel mai naspa e ca mai sunt si alti prosti ca tine.

28 decembrie 2011 la 10:14
Anonim spunea...

Te sustin frate niste refulati aia de pe ASR firar ei ai dracu cu regulamentele lor, niste fetite sa mor eu am vrut sa joc cu ei cu 200m/s fara med si m-au dat afara de pe teren dupa ce i-am scos lui mugur dintii, pai de ce crezi ca are acum bunicul ala proteza.

Fatalailor veniti aici sa va luati de baiatul asta care chiar nu a inteles nimic din Airsoft sau ce inseamna un joc de airsof.

El crede ca paranoia noastra vine din frustrare si nu din sutele de incidente cu tot felul de cocalari si retarzi care au folosit "replici" puternice pe post de arma de "autoaparare" sau ca arma de tir pe cainele vecinului.

Prietene daca tu crezi ca e asa greu sa fie interzis airsoftul, iti recomand sa citesti cum se joaca in germania, olanda si alte cateva state din Europa ...

Dupa o sa ne intelegi daca vrei, daca nu MULT NOROC, personal inafara de articolul asta scris probabil la nervi, site-ul mi se pare destul de intersant :D

Grasulas, ASR

28 decembrie 2011 la 12:38
Anonim spunea...

cocalar manelist, de ce nu muriti ba?
mars in italia la furat coaie.

28 decembrie 2011 la 17:00
Anonim spunea...

'tz'ai dracu de manelisti cocalari cu mintea-n 4 colturi.
usca-mi-as chilotii pe crucea voastra.

28 decembrie 2011 la 17:01
Anonim spunea...

Cocalarii de pe forumul ASR s-au dezlantuit in stilul lor inimitabil de manelisti..... bravo lor! ( La multi anUS, bai! )

31 decembrie 2011 la 00:21
Sandu Cosmin spunea...

Am vazut pe unul dintre forumurile de airsoft ca anumiti magari s-au dezlantuit impotriva acestui site si deja posteaza tot felul de porcarii tipice unor jeguri de mahala incercand sa discrediteze situl asta. si eu am fost inscris pe forumurile astea insa nu postez de multa vreme acolo pt ca unii jegosi se dadeau deshtepti si nu puteai sa spui ceva ce nu le convenea ca si incepeau ca cacaturile. Am un mesaj pt cei care fac blogu asta: SUCCES! si un mesaj pt jegosii aia care in lipsa de alceva nu pot sa scrie decat porcarii: SA VA DAU MWE!!!!!!

31 decembrie 2011 la 03:20
Anonim spunea...

Terminatii cu ambitiile, frustrarile si jignirile, ambele tabere se pare ca sunt foarte frustrate...
Ar trebuii sa o ganditi logic...

ASR= airsoft sport/hobby pac pac... *VITEZA PROVOACA RANII*(dar ar trebuii o rubrica despre TIR, la care sa nu mai sariti de cur in sus ca nu joaca niemni cu voi ca va sparge muia... TIR DOAR).

Gazda= TIR ... eu pana la 2.01.2012 asta am inteles de pe blogul asta. (felcitari tineo tot asa) si termina cu URA ASTA fata de comunitaea ASR (sunt foarte de treaba oamenii) o spun din proprie exp,am mai putin de un an pe asr... Si sunt foate multimit de comunitate.
Daca resepcti-esti respectat.
Respect ambelor tabere.

2 ianuarie 2012 la 12:10
Anonim spunea...

uite in sfarsit un mesaj cum trebuie! felicitari pt cel de mai sus!!!!

2 ianuarie 2012 la 23:32
Anonim spunea...

...CAND VEZI CATA PROSTIE EXISTA PE FORUMURILE ALEA DE AIRSOFT AI IMPRESIA CA E PLIN DE LABAGII PE ACOLO.... K NUMAI AIA POSTEAZA

3 ianuarie 2012 la 13:14
Anonim spunea...

bah le_cube nenorocitule..... am tot citit pe forumul ASR si am citit si aici cum raspunzi numai porcarii cand nu-ti convine k te critica cineva! Te fac de ras la toata lumea k sa stie ca muist si poponar esti! iti aduci aminte la PAPER KILLER COMPETITION la casa presei libere [ casa scanteii cum ii zicea pe vremuri pt cine nu stie] si team gasit la toaleta de langa editura Humanitas la etaj cu porcul ala gras care si el scrie tampenii?? era in pauza de joc si va-ti dus sa la sugeti!!!! si ma-m dus sa ma pish si va-m gasit cum gemeati la veceu??? poponarilor!!! ala tacea mut da tu ma-i rugat ca sa nu spun la nimeni k ai familie blablabla!!!! magarule! voiai sa mi-o sugi si mie ca sa tac! na k te spun acuma k sa numai injuri pe ASR si pe net ca esti mare si tare poponarule sa te stie lumea k eshti un muist si curist nenorocit si knd te duci la jocuri in padure faci laba dupa pomi si in tufishuri k te-au mai vazut si altzii!!!! sictir!!!

4 ianuarie 2012 la 07:22
Costica Il spunea...

cat de destepti se pot da unii avand impresia,falsa desigur,ca ei au reinventat roata.nu mi se pare ca esti mai destept atunci cand tu sti un lucru si atunci cand esti intrebat sa faci pe desteptul.cand multi v-au intrebat dc. nu se joaca cu arme de 200 voi puteati sa le spuneti clar si la obiect dc.,si nu sa ii luati la misto.am vazut ca unii comenteaza la adresa unora care pun intrebari cu privire la arme...ce arma sa-si cumpere un AK-47 sau un M4A1,spunand ca astia care intreaba astfel de lucruri vor sa se dea mari...sincer si eu am vrut sa intreb la un moment dat ce arma sa-mi iau dar am renuntat cand am vazut ce au postat altii la alte comenturi de genul asta...este o intreaga poveste si la cumparatul armelor pt. ca trebuie sa sti ce arma ti se potriveste...daca esti mai activ..daca iti place sa pandesti sau nu...dar nu o mai luam de la capat ca e complicat...desi sunteti jucatori cu experienta nu ati inteles ca e bine sa dati o mana de ajutor si altora care doresc sa se implice in jocul asta...stati linistiti ca nu toti care ajung sa va citeasca comentariul plin de ironie cred despre voi ca sunteti niste culti in cap sau ceva de genu'.probabil sunteti tari la airsoft dar eu v-as propune o lupta 1 vs 1...hand to hand...

13 martie 2012 la 14:16
Anonim spunea...

Citat:
"Anonim spunea...

Imi place la nebunie cand se mai agita cate un fraier dinasta ca vrea si el "fratica" sa "trage" cu un pistol puternec...

Mai baieti..nu va mai agitati ca o faceti de pomana. Pe ASR pur si simplu mirosim retarzii de la o posta. De aceea va luam la misto...ca intrati ca vitele pe proprietatea cuiva si uitati sa va stergeti cacatul de pe talpa la presul de la intrare. Intrati , faceti galagie si dupa ce o luati in bot , plangeti ca fetitele ...come on. S-a raspuns in cel mai uman mod posibil ca exista un regulament undeva dar daca tu "bizonul" cu lene in suflet nu ai rabdare sa-l citesti si iei la pula toata munca depusa de omul ala care l-a scris atunci normal ca esti scuipat afara ca o masea stricata. Diferenta dintre cele doua specii ( noi si voi ) este ca noi avem habar despre ce vorbim pe cand voi cautati sa rupeti coaja cacatului sa puta mai tare.. Ce nu intelegeti voi este ca informatiile pe care le cautati va stau sub nas doar ca obisnuiti cu traiul decent dus cu poze multe trase langa teracota va impiedica sa cititi doua randuri asa ca reactia voastra la raspunsul nostru este o frustrare imensa de care nou ni se cam rupe ...in 249 de parti..intelegeti ?

Dragii mei ..ne pare foarte rau ca v-am dezamagit dar ne este asa de bine fara voi..."

Sunt cu totul de acord cu tine!

3 aprilie 2013 la 08:01
Anonim spunea...

ASR e un forum de labagii. Nu stiam ce este airsoft si am cerut si eu opinii despre diversele tipuri de pistoale si carabine. Imediat au inceput insinuarile si atacurile cu toate ca sunt trecut de 34 de ani si ma interesa doar sa stiu ce sa cumpar pentru ca sa trag la tinta nu pentru ca sa joc in chestii din astea cu simulari de conflicte si altele.Normal ca am intrebat doar nu era sa cumpar aiurea si sa vad dupa aia la ce sunt bune puscoacele astea! Normal ca ma intereseaza ceva suficient de puternic, fiabil si precis doar nu vreau sa dau banii ca prostul! Ei bine daca intrebi asa ceva mai ales chestia cu puterea si precizia incep labagii sa te jigneasca. AM UN MESAJ PENTRU LABAGII DE PE FORUMUL ASR:SA VA FUT IN GURA DE JEGOSI INCAPABILI DE DIALOG!!!
Pe situl asta am aflat o gramada de informatii cum de pe ASR nici nu poti sa speri sa afli si mi-am luat o carabina MK1 de care sunt foarte multumit! nu joc airsoft, doar trag la tinta in curte cu o pusca tip airsoft.
Mersi celor care fac situl asta si succes!!!

25 iulie 2013 la 22:35
Anonim spunea...

Meserias pistol Gamo asta din ultimele poze! Din cate vad tintele sunt foarte mici si cu toate astea rezultatele sunt bune! Felicitari! Tinta este asta?
http://3.bp.blogspot.com/-BhiqcbnLRkI/UeFfwRfDFAI/AAAAAAAAHIw/9Mf0Klt2JRI/s1600/5+m+bb+gun+target+x+5.gif

O s-o descarc ca sa o folosesc si eu.
Felicitari pt blog!

6 august 2013 la 08:08
Anonim spunea...

Suna interesant o competitie de tir Airsoft. Dar poate si cu pusti... nu toti prefera pistoalele. Ar fi mult mai facil pentru cei carora le place acest sport, dar nu vor sau nu au timp sa se inscrie la un club de tir pentru a detine o astfel de arma.

8 septembrie 2013 la 08:51
Anonim spunea...

Bunul simt lipseste pe aici.
Si tirul cu airsoft si jocurile pot fi interesante. Practicate de persoane decente si cu bun simt.
Sper sa nu supar pe nimeni.
Visi TM

26 decembrie 2018 la 11:13

Trimiteți un comentariu