Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Despre Airsoft si Tirul cu replici airsoft (II)

duminică, 4 septembrie 2011

Despre Airsoft Tir I Airsoft România Blog:
http://airsoft-tir.blogspot.ro/
Acest blog are ca obiect promovarea informatiilor despre airsoft si despre replicile folosite la aceasta activitate sportiva, o informare cat mai obiectiva despre diversele discipline grupate sub denumirea generica de "tir sportiv", modul in care replicile tip airsoft pot fi utilizate in antrenamentul de tir si chiar in competitii, intreceri colocviale si familiale.
In unele articole facem referire si la alte tipuri de replici, cele gen paint-ball, la armele cu aer comprimat si chiar la armele de foc cu putere redusa de genul "flobert", - deoarece se impune o cunoastere a acestora si mai ales a scopului pentru care au fost create, a asemanarilor si deosebirilor existente intre toate aceste tipuri de dispozitive, arme si replici de arme.
Pe acest blog gasiti destule articole legate de autoaparare si folosirea unor replici tip paint-ball ( mai rar airsoft) pentru protectia personala, atat pentru antrenamentul in vederea folosirii corecte a unor arme reale in vederea legitimei aparari, dar si pentru cazurile in care aceste replici pot fi ele insele folosite in mod efectiv la autoaparare (replicile tip paint-ball ce trag cu proiectile speciale cu praf iritant-lacrimogen). ATENTIE: In Romania auto-apararea cu dispozitive paintball ce folosesc proiectile cu praf iritant-lacrimogen nu e reglementata in mod legal!
Blogul promoveaza si incurajaza o discutie libera despre toate aceste subiecte, fara nicio restrictie, spre deosebire de ceea ce se intampla pe unele forumuri de "specialitate" unde nu poti sa incerci sa te informezi in mod corect despre o replica "puternica si fiabila" pentru ca imediat esti catalogat drept "cocalar cu pistol" si exclus din start de la discutie....

Revenind... Intr-adevar, airsoftul are o puternica componenta competitionala la nivel mondial. Se organizeaza concursuri, se trage la tinta, exista regulamente precise in acest scop. Aceasta latura este una bine definita si recunoscuta ca atare la nivel mondial. 
Cei care vor sa afle mai multe pot sa dea o cautare pe net in acest sens si vor ramane surprinsi de multitudinea de videoclipuri, siteuri, organizatii, etc... care toate trateaza activitatea competitionala de airsoft, tirul cu replici de acest gen si altele.
Insa mascaricii de forum se tem de competitia reala, nu vor sa discute despre tirul de airsoft, nici despre replicile compatibile cu asta. De ce? V-am spus mai devreme. Lor le place sa se ... masturbeze, nu sa .... concureze!
Acesta atitudine nu se intalneste pe forumurile dedicate armelor cu aer comprimat. Dimpotriva, gasesti mai multa bunavointa si mai multe informatii utile despre airsoft, pe un forum despre ..."airguns"!
Trebuie sa spunem clar si categoric celor care vor informatii despre airsoft, tirul la tinta, competitii, replici puternice: Da, exista asa ceva. Da, replici  puternice, fiabile si precise, cu un pret rezonabil exista! Pe langa exemplele amintite mai sus, avem pistolul Ruger P345 cu capsula de CO2 de la Umarex, Ruger MK1 cu propulsie pe gaz de la ASG, carabina MK1 cu caracteristici chiar si mai bune, etc. Walther P99 DAO de la Umarex ( tot cu CO2), carabina SA1G (TAN) de la KJW cu propulsie asigurata de gaz "Predator" de la Abbey (pentru o performanta de peste 2,7 Jouli) si altele. In general toate replicile cu hop-up reglabi si care dezvolta peste 2 Jouli ( sau cel putin atat) sunt OK pentru un airsoft de calitate. Conditia este ca sa aiba componentele interne ( si cele externe de preferat) din metal si, cum ziceam, un hop-up reglabil. Sunt sigur ca veti gasi destule detalii pe net, despre asta.

Jocurile de airsoft variaza foarte mult în scenariu si modul de aplicare depinzând de locatie, de numarul participantilor si de posibilitatile economice, dar în general variaza de la jocuri mici tip skirmish, la simulari militare complexe pâna la reconstituiri istorice. La aceste evenimente jucatorii deseori asezoneaza replicile de airsoft cu echipament real si tactici militare similare sau identice cu cele folosite de fortele armate. Despre tirul airsoft aici: http://www.6mm.ro/6mm/arhiva/tirul_airsoft.html
Despre tirul de airsoft, de asemenea aici:
http://www.airsoft-shooting.org/Romania.html?lang=en
http://www.airsoft-shooting.org/IMG/pdf/IAPS_Pin_Shooting_2007_Rules_RO.pdf
Si altele.
Alte legaturi utile:
http://www.airsoftforum.ro/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Airsoft
Alte informatii:
http://www.6mm.ro/6mm/index.htm
Discutii despre armele cu aer comprimat si cele de airsoft:
http://www.hanuancutei.com/forum/content-page/4805/Arme-Cu-Aer-Comprimat/page/70/
Discutii despre Legea 295 ( Arme si munitii) cu modificarile din 2011:
http://www.airsoftromania.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=455&start=90
Lege Nr.117 din 15.06.2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor:
http://www.legex.ro/Lege-Nr.117-din-15.06.2011-113434.aspx
Coform acesteia, replicile airsoft intra in Grupa III. Arme si munitii neletale, Categoria E - Alte categorii de arme si dispozitive neletale. Nr. crt. 36. Replicile de arme tip airsoft. Conform aceleiasi legi sunt incluse la rubricile: colectie; destinatie utilitara; agrement.







0 comments

Trimiteți un comentariu