Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Best Targets - Cele mai bune Ţinte pentru tir sportiv airsoft si nu numai...

miercuri, 23 iulie 2014

In decursul timpului am folosit pentru exercitiile de tir sportiv diverse tinte, asa cum am aratat si pe acest blog. Tintele sunt - de cele mai multe ori - identice sau similare cu cele folosite in special pentru pistol cu aer comprimat 10 Metri, dar si pentru alte distante. Unele tinte sunt adaptate prin reducere dupa cele uzuale pentru pistol cu glont. La fel am procedat si in cazul obiectivelor folosite pentru pusca cu aer comprimat, sau la adaptarea celor utilizate pentru pusca cu glont.

Am ales un raport optim intre vizibilitatea maxim posibila si realizarea unor imagini pentru imprimarea carora sa nu se foloseasca prea mult tonner, pentru economie...
Din multimea de obiective de pe acest site, le-am ales aici doar pe acelea folosite cel mai des si care au oferit posibilitatea atingerii unor bune si chiar foarte bune rezultate la tir.

Totusi, - asa cum am specificat de nenumarate ori de-a lungul timpului, - trebuie sa respectam obligatoriu cateva setari, astfel ca reproducerile printate sa corespunda cu imaginile originale. 
Reamintim aceste setari:
Pentru formatul standard A4, folosind aplicatia PAINT din Windows: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Pentru a printa tintele putem sa le deschidem si cu Internet Explorer, dar trebuie sa respectam urmatoarele setari:
-Page Setup: alegem formatul A4, bifam "portrait"  si "enable shrink-to-fit". De asemenea setam optiunea "margins" pe minim, - adica 0.158 inches pe toate laturile. La "Headers & Footers" lasam "empty".

Nu recomandam imprimarea folosind Google Chrome intrucat setarile acestuia nu ne sunt folositoare pentru tiparirea unei imagini corespunzatoare cu originalul.

Nu recomandam nici Mozilla Firefox. Daca totusi sunteti nevoiti sa folositi acest browser aplicati setarile: "Margini antet si subsol" = ZERO / NIMIC; Format = Portret; Scala = 90%. Asa cum ziceam, insa nu recomandam folosirea Firefox deoarece vor apare diferente fata de original.

Fiecare dintre dvs. isi va alege tintele corespunzatoare aptitudinilor sale, dar si adaptate la spatiul disponibil (tir de interior sau de exterior), precum si obiectivele specifice fiecarei disciplina de tir sportiv pe care o simuleaza/reproduce in exercitiile adoptate.

Din experianta acumulata in timp putem sa spunem ca obiectivele pentru 25 Feet (7,5 metri) si 33 Feet ( 10 metri) sunt cele mai bune spre a fi folosite in tirul cu replici airsoft. Vezi: Probe de Tir Airsoft

Pentru cei care utilizeaza si replici cu aer comprimat, sau pistoale de tip crossbow (arbaleta-pistol) am pus si cateva astfel de tinte. Toate tintele pentru pistol/pusca pot fi folosite si in cazul armelor reale, cu respectarea unui mod de fixare care sa preintampine ORICE posibil incident! Tinem sa subliniem in special modul de fixare in cazul tintelor pentru arbaleta sau pistol-arbaleta... nici chiar acestea din urma NU SUNT jucarii, iar folosirea lor necorespunzatoare poate provoca rani deosebit de grave! 
Fixati tintele pentru pistol-arbaleta pe suporti confectionati de preferat din placi de polistiren expandat cu grosimea de 15 cm, sau chiar de 20 cm, - din cele utilizate la izolarea exterioara a locuintelor. De preferat sa folosim placi cu dimensiunea de 50X50 cm si grosimea de 15-20 cm, astfel ca sagetile (bolturile) sa se infiga in suport fara posibilitatea de a ricosa, sau trece complet pe partea cealalta. In spatele placii de polistiren expandat (dar NU lipit de aceasta!) va fi in mod obligatoriu un perete de beton, caramida, etc sau un panou de lemn rezistent. Grosimea mare a placii de polistiren asigura si protectia sagetilor si mai ales a aripioarelor acestora impotriva deteriorarii accidentale. Atragem atentia la modul cel mai serios asupra faptului ca pana si aparant ..."inofensivele" pistoale-arbaleta au puteri cuprinse intre 6,5 si 7,3 Jouli (pentru pistoalele de 50 LBS) si care ajung pana la 9,75 Jouli (pentru cele de 80 LBS)! Bolturile cu greutatea cuprinsa intre 6 grame si 6,8 grame in mod uzual (fata de 0,20 grame -0,43 grame pentru bilele airsoft) sunt propulsate cu viteze relativ mici (50-65 m/s) insa transferul de energie la impactul cu tinta este mare, deoarece proiectilele grele conserva energia mai bine decat cele usoare. In plus, capatele ascutite confectionate din otel sunt deosebit de periculoase, asigurand penetrarea completa chiar si a tablei zincate, sau a conservelor din tabla de la distante de nu mai putin de 10-15 metri! De remarcat faptul ca arbaletele cu puteri si mai mari -175 LBS de exemplu-, dezvolta chiar si 30 - 50 Jouli! (in functie de mai multi factori). Precautiunile privitoare la tinte si suportul acestora devin astfel evidente pentru prevenirea oricaror posibile accidente!
Aceleasi precautiuni trebuie luate cand se folosesc pistoale cu bila de cauciuc, data fiind puterea acestora (15 pana la 50 Jouli in functie de munitie si model) si posibilitatea de ricosare a proiectilelor. Ca sa nu mai vorbim ca executarea tragerilor cu astfel de arme de foc se face NUMAI in poligon,  conform legislatiei de la noi...

Tinem sa subliniem inca odata modul corect in care trebuie efectuata tragerea. Pistolul este de preferat sa fie tinut cu doua maini si nu cu una, linia de ochire trebuie luata "ca la carte" si respiratia trebuie tinuta in momentul in care actionam tragaciul. Acesta va fi manevrat in mod lin dar continuu, fara sincope si avand grija ca linia de ochire sa nu fie afectata. 
In continuare, tintele despre care va vorbeam.
Va uram succes!


0 comments

Trimiteți un comentariu