Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Noutăţi din Rusia si Ukraina: replici paintball pentru Autoapărare

duminică, 28 iulie 2013


Utilizarea  armelor de paintball nu mai este limitata la jocuri. Ca proiectile de .68 calibru (17 mm) replica  poate folosi bile speciale iritante (extract de ardei) sau bile de cauciuc solid, cu greutatea de 3,5 grame, și chiar bile ceramice in  greutate de 6,5 grame, menite să spargă geamurile masinii. 
Utilizarea calculatorului online de pe acest blog ne permite sa socotim că aceste bile cu o viteză inițială maximă pentru arme de paintball la 140 m/s sunt în măsură să dezvolte o energie de la 34,3 și 63,7 J, respectiv, în al doilea caz, chiar mai mult decât este permis în Ucraina pentru cartușe traumatice certificate .
Unele markere paintball sunt capabile de a arunca bile la viteze de până la 198 m/s si de a oferi o energie  de până la 127 jouli, iar acest lucru este destul pentru a pune o problema serioasă in ceea ce priveste stoparea unui agresor.... 
Paintball-ul din Ucraina și Rusia nu au nevoie de un permis special pentru achiziționare, și problemele utilizării de bile grele fără vopsea nu sunt încă pe deplin rezolvate. 
În urma principiu, tot ceea ce nu este interzis - este permis, se poate presupune că, în prezent, utilizarea de astfel de markeri  în Ucraina nu este, totusi,- permisă. 
Gama de paintball este în creștere rapidă. Există modele de dimensiuni aproximative de arme (RAP4 Autoaparare T68). Există modele de simulare pușca M4 sau o pompă de puști de acțiune (RAP68 neletal pusca de paintball tactic). 
Desigur, utilizarea armei de paintball ca o armă de auto-apărare nu este destul de normal , dar exista o dorință puternică in randul cetatenilor pentru ca acest lucru sa intre in normalitate. 
Chiar și producătorii de markeri a început să producă o serie de dispozitive separate, incluzand în numele lor fraza «mai putine Lethal», «autoapărare", etc, ceea ce indică în mod clar scopul de autoaparare. 






1 comment

Anonim spunea...

That's quite interesting concept. Never heard of anything like that, but I don't think you would be allowed to walk around the street with paintball gun loaded with pepper pellets even if it's in self defense :D Do you think it can be done with gun like airsoft FAMAS

25 august 2013 la 08:45

Trimiteți un comentariu