Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Despre Ruger MK1 replica airsoft pistol si masuratoarile pe chronograph

joi, 3 iulie 2014

Nenumarate articole si videoclipuri sustin fara echivoc faptul ca pistolul Ruger MK1 (ASG / KJW) este un pistol puternic, precis si fiabil ce poate fi achizitionat la un pret mic si se preteaza foarte bine pentru tir sportiv, la o distanta cuprinsa intre 7,5 si 15 metri. De-a lungul timpului am publicat si noi diverse recenzii insotite de clipuri video despre aceasta replica. 
Totusi, am fost intrigati de diferentele mari de putere indicate de diversele recenzii de pe net, mai ales daca le comparam cu datele furnizate de producator care spune in mod clar: 1,33 Jouli.
Este foarte posibil ca unii dintre cei care au postat diverse masuratori pe net sa fi exagerat un pic valorile de putere, sau sa fi recurs la asa-numite "upgrade" artizanale fie prin alungirea arcului din parghia continuta in manerul replicii, fie prin adaugarea unei bile suplimentare (de 4,5 mm) sub arcul respectiv, ceea ce duce la o crestere a tensiunii in arc.
Astfel stand lucrurile am recus in prima faza la asa-nimitul "cronograf al saracului" iar dupa rezultate am dedus ca puterea maxima este undeva la 2 - 2,1 Jouli. Utilizand aplicatia de android "Chrono Connect Mobile" am ajuns la valori asemanatoare. 
Insa abia folosirea unui cronograf real ne releva adevarul. Cea mai mica valoare masurata este de 1,15 Jouli iar cea mai mare de 1,94 Jouli. S-au folosit Gaz Walther si bile de 0,36 grame (preferate de amatorii de tir pentru precizia crescuta) iar temperatura ambientala a fost de +20 C. S-au efectuat cateva zeci de trageri folosindu-se patru incarcatoare diferite. 
In prima parte a filmului masuratorile s-au facut in mod "standard", cu gazul la rece (temperatura camerei). Apoi am incalzit incarcatorul umplut in prealabil cu gaz, - la 100 grade Celsius timp de trei minute. Un alt incarcator a fost tinut timp de 15 minute la soare puternic. Se observa cum temperatura crescuta duce la dilatarea gazului inmagazinat iar cresterea presiunii duce la marirea puterii ce ajunge la valori cuprinse intre 1,6 si 1,94 Jouli. Aparatul folosit este un X CORTECH X3200.


-----------------------------------
Airsoft Tir I Airsoft România Blog
Ruger MK1 Airsoft Pistol Chrono. We used 0.36 gramm BB & Walther Gas.

Low Muzzle velocity: 80 m/s (263 FPS). Power: 1.15 Joules.

Maximum Muzzle velocity: 103.9 m/s (341 FPS). Power: 1.94 Joules.

More information at: http://airsoft-tir.blogspot.ro/

Airsoft Tir I Airsoft România Blog
-------------------------------------
Update:
Fara legatura cu cele de mai sus.... Unii practicanti de tir sportiv airsoft se plang de ... lipsa de precizie a pistolului MK1 ! Bilele o iau razna in sus sau lateral, - zic ei. Pai stimati colegi... nu v-a sfatuit nimeni sa REGLATI pistolul inainte de tragere? Asa se face si cu o arma reala. Executam cateva focuri de proba, vedem cum "bate" si corectam traiectoria proiectilului folosind suruburile de reglare ale catariilor! Avem un surub pentru inaltime (deasupra inaltatorului) si unul lateral pentru corectia deviatiei in plan stanga-dreapta. Credeati ca suruburile alea sunt acolo de forma? De asemenea verificam daca exista un mic joc la teava exterioara. Exista un locas mic sub teava unde folosim o cheie imbus. Strangem UN PIC daca exista acel joc de care vorbeam. Atentie! E vorba de surubelul de SUB teava, nu de cel de deasupra pistolului! Cel de deasupra e pentru hop-up. De obicei MK1 ridica bilele usoare, asa ca pentru o buna traiectorie desurubam hop-up-ul la maxim (fara a-l scoate din locasul sau!) si folosim bile de 0,32 sau si mai bine de 0,36 grame. 
Pentru cei care se plang de faptul ca tragaciul e prea "tare"... Da, cam asa ceva. Insa la tir sportiv tinem replica BINE in maini si luam linia de ochire CA LA CARTE. Pe cursa finala a tragaciului, pistolul trebuie sa fie nemiscat. Daca ne tremura mana... nu pistolul e de vina! Priviti imaginea alaturata: Astfel trebuie luata in mod corect linia de ochire in majoritatea situatiilor uzuale!     Si inca un sfat: UNGETI replica din cand in cand! Din fabrica vine de obicei cam uscata... O demontati usurel (gasiti tutoriale pe net, treaba e foarte simpla) si cu un spray siliconic ungem cate putin mecanismele metalice interioare. Sau folosim un betisor cu vata si ulei sintetic sau pentru masina de cusut (pentru mecanisme fine). Cu silicon ungeti si supapele incarcatorului. 
Iata doua imagini sugestive despre precizia lui Ruger MK1 (mai gasiti asa ceva pe blogul nostru), comparativ cu cea a unui pistol cu aer comprimat obisnuit ( cu arc -"spring"). Se observa cu usurinta cum la aceiasi distanta precizia Ruger-ului e o idee mai buna ca a lui Gamo P-900, cu toate ca ultimul are teava ghintuita. S-au folosit bile de 0,36 grame si gaz Walther pentru Ruger si pellete de 0,49 grame pentru Gamo.
-----------------

----------------------------

2 comentarii

Anonim spunea...

Am devenit si eu interesat de acest pistol, de cand il am de un an sunt ff multumit de el. am facut rost de un crono de la un prieten si am facut testele cu gaz WALTHER si cu bile negre de o,36 grame. am incalzit incarcatoarele (am 3) la cuptor electric timp de 2 minute la 100 grade si am facut testul. cea mai mica valoare masurata a fost de 81 m/s. cea mai mare de 125 m/s ! foarte multe masuratori au fost pe la 110 m/s si media tuturor incercarilor a fost de 107,7 m/s deci 354,4 FPS cu o putere medie de 2,09 Jouli si un range teoretic de 48,66 metri distanta de tragere. este un pistol excelent si foarte bun la tir sportiv. la distante de 8-10 metri se pot obtine grupaje ce se incadreaza in 4-5 cm!

18 septembrie 2014 la 04:46
dalexandru spunea...

Te-ai lasat de sportuil asta? poate organizam un concurs.

19 martie 2015 la 11:47

Trimiteți un comentariu