Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Despre "Autoapărare" şi un videoclip cu efectele Pistolului Glock 18 C asupra unei ținte umane

joi, 22 martie 2012

Intrucat pe acest blog exista si o rubrica denumita Autoapărare si se fac destule referiri la efectul replicilor airsoft pentru stoparea eventualelor agresiuni, - tin sa subliniez in mod clar faptul ca aceste replici NU sunt destinate autoapararii. Legea precizeaza in mod clar ca replicile paintball si airsoft pot fi utilizate in scop de divertisment si in spatii special amenajate si delimitate.
Mai mult decat atat, utilizarea acestor replici asupra oamenilor sau a animalelor se pedepseste.
Subiectul a fost dezbatut pe acest site si va rog sa recititi articolele:

Totusi, dincolo de aspectele legislative care sunt destul de ambigue uneori, exista posibilitatea legala a autoapararii, mai ales daca agresorul a patruns in incinta locuintei victimei, sau pe terenul/proprietatea acesteia. In mod normal, o replica airsoft NU este suficienta pentru incapacitarea agresorului si trebuie folosita cu mult discernamant, daca ne gandim la efectele produse.
Mai clar: Daca dispuneti de o replica slaba ( sub 2 jouli putere) si folositi doar proiectile de 0,20 grame din plasic, - nu prea aveti sanse! Oricum, folosirea unei replici de acest gen pentru autoaparare trebuie insotita in mod obligatoriu de alte mijloace pentru incapacitarea agresorului, - de preferat un spray iritant-lacrimogen. In momentul cand agresorul a fost luat prin surprindere de focurile trase impotriva sa, cand efectul surprizei si durerea e maxima si il dezorinteaza, trebuie folosit sprayul. Apoi agresorul trebuie imobilizat rapid si trebuie sunat la Serviciul National de Urgenta -"112" , cat mai rapid.
Cum spuneam, efectul maxim este obtinut cu ajutorul replicilor de paintball, - asa cum s-a aratat in articolele enumerate mai sus ( vezi linkurile). Totusi, replicile airsoft puternice cu calibrul 6 mm sau 8 mm, mai ales daca sunt incarcate cu bile de 0,30 grame sau peste ( de preferat bilele metalice sau de sticla!) au un potential de stopare a atacului destul de ridicat.
Personal recomand pistolul Ruger Mark One. Este un pistol extrem de fiabil, foloseste gaz pentru propulsie si are o putere constanta de 2,14 jouli tragand foarte bine si precis cu bile grele ( bilele usoare de 0,20 sau 0,25 grame nici nu sunt indicate datorita puterii mari a replicii).
Cititi articolele grupate sub eticheta


Priviti cu atentie ranile produse! Pistoalele airsoft mai puternice de 1,5 Jouli nu trebuie folosite la jocurile de airsoft, ci numai pentru tragerea la tinta, - deoarece pot produce vatamari corporale importante!
La finalul articolului va recomand sa urmariti videoclipul de mai jos. Se refera exact la problema expusa aici, anume la folosirea unei replici airsoft la distante mici ( 3-5 metri) , aceste distante fiind cele luate in calcul in cazul autoapararii, - va rog sa tineti seama de acest aspect.
Videoclipul face referire la folosirea pistolului Glock 18 care poate trage atat in regim semi-automat ( foc cu foc ca orice pistol obisnuit) cat si in regim de foc automat ( la fel ca pistoalele mitraliera de exemplu). Chiar daca nu are o putere mare, acesta situandu-se la aproximativ 1 Joule, Pistolul Glock 18 poate sa descarce cele 23 bile din incarcator in mai putin de o secunda, efectul asupra agresorului fiind unul extrem de puternic. Mai jos avem un link cu detalii suplimentare:

Inca o data: Atentie la folosirea replicilor airsoft sau paintball in alte scopuri decat trasul la tinta sau jocul in sine!
Rana produsa de Ruger Super Hawk

0 comments

Trimiteți un comentariu