Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Ţinte pentru arme cu proiectile sferice ( BB Guns Targets)

sâmbătă, 28 iulie 2012

Armele BB sunt diverse tipuri  de pistoale sau pusti  cu aer comprimat concepute pentru a trage proiectile numite BB (birdshot) pelete.  Aceste proiectile sunt sferice, spre deosebire de proiectilele "clasice" pentru armele cu aer comprimat, care au o forma specifica. Acestea sunt de obicei utilizate pentru vânătoare de păsări sau tir sportiv. Armele moderne tip  BB zi au de obicei o teavă lisă, cu un diametru de alezaj şi calibru de 0,177 inchi (4,5 mm). BB-urile pentru armele moderne sunt, de obicei, de oţel , placat fie cu zinc sau cupru pentru a rezista la coroziune, şi măsoară 0,171 la 0.173 inch (4.34 mm la 4.39 mm) in diametru si o greutate de cel putin 5,4 grains adica 0,35 grame, uzuale fiind cele de 7,9 grains (0,51 grame). Unii producători, de asemenea, fac în continuare bile de plumb  de diametru puţin mai mare şi care sunt, în general, destinate utilizării în arme ghintuite.
Cele mai comerciale arme  BB cu aer comprimat pot trage dincolo de 200 ft (61 m / s) / S.Uzuale si tipice pentru adulţi sunt sunt cele care trag cu viteze de  aproximativ 280 ft  f/ s (85 m / s), - precum si peste aceste viteze, ajungand pana la 550 ft / s (170 m / s).
Arme airsoft sunt o subclasă de arme BB, care au de obicei, o considerabil mai mica energie şi pot provoca daune mult mai puţine pentru om, deşi ele sunt supuse unor probleme de siguranţă similare armelor cu aer comprimat. Ele folosesc bb-uri de plastic, sticla sau aluminiu cu calibrul de 6 mm (uneori 8 mm) si greutati uzuale intre 0.20 grame si 0.43 grame.
Toate aceste "BB Guns" au o multitudine de tinte care pot fi descarcate de pe internet pentru a fi imprimate in vederea tirului, - asa cum gasiti si pe acest blog. 
Putina lume stie insa ca exista tinte (targets) specifice pentru BB Guns, - iar acestea sunt standardizate de NRA si alte organisme internationale.
Deoarece majoritatea armelor cu proiectile sferice (bb) de 4,5 sau 6 mm calibru nu au precizia armelor "clasice" cu aer comprimat, in general tintele pentru astfel de arme sunt calibrate pentru distante mici variind intre 5 metri si maxim 15 metri.
O categorie des intalnita de astfel de arme o reprezinta cele la care compresia aerului e asigurata de un arc (Spring-piston guns ). Acestea pot varia extrem de mult ca putere. In clasa celor mai slabe avem de exemplu pistolul Marksman Repeater .177 caliber (4,5 mm) care dezvolta maxim 1 Joule (viteza aprox. 250 Fps=76 m/s) iar in top avem unele pusti la care compresia pistonului se realizeaza prin "frangerea" tevii, care pot dezvolta viteze de 1100 ft/s (330 m/s). In mod corespunzator exista si replici airsoft actionate cu arc ce dezvolta puteri mici cuprinse intre 0.5 - 0.7 Jouli (pistoalele Colt National Match sau   Smith & Wesson M4505 (Firepower .45) ) dar care ofera o buna precizie la distante mici si medii, pana la pusti de genul UHC SUPER 9 PRO sau  Carabina Dragunov (spring) cu putere intre 1,6 si 2,3 Jouli ce asigura un tir excelent pana la 15-25 metri.
Ei bine, pentru aceste arme (indiferent ca sunt cu calibrul 4,5 mm sau 6 mm -airsoft) exista tinte speciale adaptate puterii si preciziei mai mici pe care le dezvolta in general acestea. In general, tintele pentru arme "spring type" sunt NRA A-44/5 si NRA A-44/1 (distanta uzuala de tragere de 15 Ft.= 4,6 m.) precum si NRA AR-4/1 si NRA AR-4/5 (distanta uzuala de tragere de 5 metri). De asemenea exista nenumarate derivate ale acestora. Ele sunt astfel dimensionate incat in ciuda distantelor mici de tragere, marimea aparenta a tintei sa fie asemanatoare celei avute de tintele obisnuite pentru arme cu aer comprimat folosite la 10 m (in cazul pistoalelor de exemplu). Uzual sunt folosite si la distante mai mari decat cele aratate mai sus, mai ales cand vorbim despre pusti "spring type".
Un scurt video despre folosirea acestor tinte pentru BB Guns, apoi tintele in cauza:

Mai jos va prezentam cateva astfel de modele:

























2 comentarii

Virgil spunea...

salut! din cate stiu tintele pentru bb guns de la 5 metri distanta au diamentrul cercului exterior de 7,2 cm aproximativ.... am vazut ca tintele pentru bb guns postate aici au diametrul la mare de aprox 8-9 cm. De ce le-ati marit diamentrul? am printat de curiozitate tinta a doua si am vazut ca mi-a iesit la 7,5 cm diametru pe foaia imprimata cu toate ca pe imagine avea 8,5.... nu inteleg ce se intampla. Le-ati facut un pic mai mari pt ca bilele de airsoft au 6 mm in loc de 4,5 mm ca alea de arme cu art comprimat? si de ce se reduce la printare?

7 august 2012 la 04:31
Unknown spunea...

Inserisci il shop online airsoft: Cuarti

9 februarie 2015 la 10:41

Trimiteți un comentariu