Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Despre "Legitima apărare"

miercuri, 8 ianuarie 2014

Acest blog are ca obiect promovarea informatiilor despre airsoft si despre replicile folosite la aceasta activitate sportiva, o informare cat mai obiectiva despre diversele discipline grupate sub denumirea generica de "tir sportiv", modul in care replicile tip airsoft pot fi utilizate in antrenamentul de tir si chiar in competitii, intreceri colocviale si familiale. 
In unele articole facem referire si la alte tipuri de replici, cele gen paint-ball, la armele cu aer comprimat si chiar la armele de foc cu putere redusa de genul "flobert", - deoarece se impune o cunoastere a acestora si mai ales a scopului pentru care au fost create, a asemanarilor si deosebirilor existente intre toate aceste tipuri de dispozitive, arme si replici de arme.
Pe acest blog gasiti destule articole legate de autoaparare si folosirea unor replici tip paint-ball ( mai rar airsoft) pentru protectia personala, atat pentru antrenamentul in vederea folosirii corecte a unor arme reale in vederea legitimei aparari, dar si pentru cazurile in care aceste replici pot fi ele insele folosite in mod efectiv la autoaparare (replicile tip paint-ball ce trag cu proiectile speciale cu praf iritant-lacrimogen).
Blogul promoveaza si incurajaza o discutie libera despre toate aceste subiecte, fara nicio  restrictie, spre deosebire de ceea ce se intampla pe unele forumuri de "specialitate" unde nu poti sa incerci sa te informezi in mod corect despre o replica "puternica si fiabila" pentru ca imediat esti catalogat drept "cocalar cu pistol" si exclus din start de la discutie.
Cu toate acestea putem sa spunem ca am observat deseori mesaje postate la comentarii, dar si trimise pe mail din care reiese un interes exclusiv pentru utilizarea armelor airsoft pentru autoaparare, precum si mesaje ce fac trimitere la anumite siteuri ce comercializeaza arme de foc cu proiectile cu bila de cauciuc, gaze iritant-lacrimogene sau de alta natura.... si tinem sa subliniem ca noi NU promovam in niciun fel achizitionarea unor astfel de arme din cauza diferentelor majore intre legislatia de la noi si cea din alte state, acolo unde astfel de arme si dispozitive neletale pot fi cumparate online doar cu dovada implinirii varstei de 18 ani. Exista destule forumuri axate pe astfel de subiecte, noi nu incurajam discutiile excesive si exclusive pe tema acesta si nici promovarea cumpararii de astfel de dispozitive. 
Blogul nostru ramane unul centrat in special pe airsoft si pe tehnicile de utilizare a replicilor pentru antrenament sau competitii pretabile airsoftului.
Pentru a clarifica mai bine aceste aspecte si pentru a ajuta cititorii care nu au timp ( sau nu vor) sa citeasca altceva decat "care pistol airsoft e mai puternic pentru a sparge muianul adversarului", sa recurgem la citate din lege:

Capitolul V

CAUZELE CARE ÎNLĂTURĂ CARACTERUL PENAL AL FAPTEI

Art. 44
Legitima apărare
Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, săvârşită în stare de legitimă apărare.
Este în stare de legitimă apărare acela care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, îndreptat împotriva sa, a altuia sau împotriva unui interes obştesc, şi care pune în pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obştesc.
Se prezumă că este în legitimă apărare, şi acela care săvârşeşte fapta pentru a respinge pătrunderea fără drept a unei persoane prin violenţă, viclenie, efracţie sau prin alte asemenea mijloace, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ori delimitat prin semne de marcare.
Este de asemenea în legitimă apărare şi acela care din cauza tulburării sau temerii a depăşit limitele unei apărări proporţionale cu gravitatea pericolului şi cu împrejurările în care s-a produs atacul.
Cod penal actualizat prin:
Lege nr. 247/2005 - privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente din 19 iulie 2005, Monitorul Oficial 653/2005;
Lege nr. 169/2002 - privind modificarea şi completarea Codului penal, a Codului de procedură penală şi a unor legi speciale din 10 aprilie 2002, Monitorul Oficial 261/2002.
-------
Ce intelegem de aici si din alte texte de lege conexe? Anume ca replicile airsoft sau paintball NU pot fi purtate pe strada si nici utilizare in vederea autoapararii! Este clar si dincolo de orice dubiu. Prin lege, nu ai voie sa porti nici castet (baston telescopic), bata de baseball, cutit, etc. Ai voie sa porti, de exemplu, pepper-spray. Ai voie sa porti pistol cu gaze sau cu bila de cauciuc, doar daca ai obtinut in prealabil permisul de port arma. Asa e la noi. Nu ca in alte state, - trebuie sa intelegem bine asta daca nu vrem sa avem grave proleme cu legea.

Legitima aparare inlatura caracterul penal al faptei. Legitima aparare se aplica cand fapta respectiva a fost necesara pentru a te apara de un atac direct, imediat, material si injust.

- direct - adica esti fata in fata cu agresorul; daca ala e in drum, si tu esti in curte, nu esti in legitima aparare daca iesi la el.

- imediat - daca ala e la 50 de metri si vine cu bata, se considera ca poti sa fugi; daca ai unde sa fugi, nu te duci la el, nu astepti sa vina la tine.

- material - daca ala injura, ameninta sau scuipa, dar nu te loveste, nu esti in legitima aparare daca dai in el.

- injust - daca, de exemplu, ala e politist, jandarm, etc care incearca sa te legitimeze sau sa te  retina, sa te dea afara de undeva etc, ca urmare a ceva ce ai facut, nu esti in legitima aparare sa dai in el.

Pe de alta parte, in cazurile speciale in care agresorul intra intr-o locuinta sau pe un teren privat ingradit, cu scopul de a comite o infractiune ( furt, atac, etc), legea permite sa respingem aceasta actiune care pune in pericol grav viata,sanatatea, integritatea corporala sau bunurile victimei sau care se afla in respectiva locuinta sau incinta delimitata, - asa cum arata textul de lege citat mai devreme.
Tot astfel, este de asemenea în legitimă apărare şi acela care din cauza tulburării sau temerii a depăşit limitele unei apărări proporţionale cu gravitatea pericolului şi cu împrejurările în care s-a produs atacul.
Trebuie sa intelegem bine aceste aspecte legale, pentru ca doar in aceste conditii ar putea sa fie folosita pentru autoaparare o replica airsoft eficienta sau una tip paintball!
In conditiile in care Legea 295/2004 cu modificarile ulterioare specifica faptul ca astfel de replici si dispozitive nu pot fi purtate sau folosite in spatii publice, locuri aglomerate, daca suntem sub influenta alcoolului si nu pot fi folosite pentru autoaparare, - doar aspectul legal al "tulburării sau temerii prin care se depăşesc limitele unei apărări proporţionale" poate fi folosit in extremis ca argument, coroborat cu aspectele legate de patrunderea nejustificata in locuita proprie sau pe proprietatea personala ingradita si delimitata.
De aceea NU incurajam in niciun fel folosirea unor astfel de dispozitive si replici pentru alte scopuri decat cele sportive. Nici macar pentru alungarea ciorilor, cainilor agresivi sau pentru vanatoarea de rozatoare! Mai mult, asa cum explicam in multe alte articole, replicile airsoft NU sunt capabile de o stopare eficienta a unui adversar aflat in atac, datorita puterii prea mici. Nici replicile paintball nu pot fi folosite in mod eficient pentru asa ceva, daca se utilizeaza bilele clasice cu vopsea. Doar cele dotate cu bile cu "pepper-dust" pot fi utilizate in self-defense asa cum am mai scris pe aici.
In concluzie: 
Sa ne aparam cu un pistol sau chiar pusca airsoft nu este o optiune, chiar daca suntem antrenati sa lovim figura atacatorului de la 5 - 7 metri si chiar daca avem alaturi un spray lacrimogen pentru incapacitarea temporara a agresorului, pana la sosirea politiei!
Mai jos: Un videoclip cu Revolverul Zoraki R1 K-10 calibrul 10 mm (bile de cauciuc) propulsate de cartuse Blank tip Flobert cal. 6 mm.



De asemenea, mai jos avem un scurt video cu ranile pe care le pot produce replicile airsoft puternice, daca nu sunt folosite mijloacele de protectie corespunzatoare (in special masca!) si daca nu se respecta distantele minime de la care se poate trage asupra adversarului in cadrul jocurilor tip simulare-lupta.
Tinem inca odata sa repetam: replicile airsoft trebuie folosite NUMAI cu respectarea unor minime masuri de protectie! O replica cu puterea mai mare de 2 Jouli devine extrem de periculoasa la distante de 5-7 metri. Aceste replici NU sunt jucarii!



La final cateva imagini cu ranile produse de replici airsoft puternice:
















5 comentarii

Mace Pepper Gun spunea...

Mai bine va luati un Mace Pepper Gun! Bate lejer la 6-7 metri distanta iar asta e ok pentru self-defense. Se gaseste si in Ro la un pret de 279 lei link aici:
http://www.defenss.ro/201-pepper-gun-mace.html
Link video:
http://www.youtube.com/watch?v=Od0QGZtvTGg

9 ianuarie 2014 la 06:45
GIGI spunea...

Este in regula sa se foloseasca replicile de airsoft sau markerele de paintball ca elemente de antrenament, INSA Legea nr. 295/2004 reglementeaza clar unde aceste replici pot fi folosite!!! Astfel, in NICIUN caz acestea nu pot fi folosite ca sisteme de autoaparare. Destinatia acestora este NUMAI de AGREMENT. Cum ar fi sa ma apar cu arcul de agrement impotriva unor agresori. Cei care o vor face vor avea o mare problema. ATENTIE!!!

16 iunie 2014 la 04:46
Anonim spunea...

Replicile de airsoft nu sunt destinate autoapararii, ci unei activitati recreative sportive outdoor. Daca verificati legea nr. 295 / 2004 privind armele si munitiile, puteti observa cu usurinta ca airsoft and paintball nu sunt incadrate ca arme de autoaparare.
INSA folosrirea lor in afara zonelor in care se practica airsoft, cu intentia de a creea impresia ca este vorba de o arma REALA, si a obtine efecte in consecinta (panica, respectiv apasarea butonului de panica este o astfel de consecinta) se pedepseste! In solutiile date, instantele de judecata au tinut seama de similaritatea exterioara a unui pistol airsoft fata de un pistol real, si au considerat ca cel care a folosit aceasta replica a vrut sa emuleze o arma reala.

Pentru autoparare se folosesc arme sau dispozitive care trebuiesc declarate, sau autorizate, dupa caz.

16 iunie 2014 la 04:57
Anonim spunea...

in curte si gradina la mine acasa ingradita , trag la tinta cu markeru ,
si ziua si noaptea . Intra unu noaptea in curte/gradina , trag in el cateva bile , Daca reclama la politie .. spun ca ma jucam cu markerul , din
instict am vazut miscare ( la mine in curte ) si am tras cateva bile.
e cosiderat autoaparare ? ce cauta individul in curtea altuia ? practic el a patruns intr-o zona ingradita unde se practica tir/joc paintball intre prieteni

8 septembrie 2014 la 08:09
Dr simon Ponce md spunea...

Doamnelor și domnilor și adulții pot aplica pentru programul nostru de donatori, unde donatorii cu CERTIFICATUL lor de DONATOR pot dona și pot fi recompensați pentru salvarea unei vieți

Oferim donatorilor noștri 1187000 USD pentru rinichi

Donatorul care dorește să doneze alte organe poate specifica și...

Contactați doctodrsimonponcemd@gmail.com
Pentru mai multe informatii..

27 octombrie 2021 la 13:50

Trimiteți un comentariu