Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Ruger MK 1 si Colt National Match, - teste de tir

vineri, 14 octombrie 2011


Iata rezultatele unui test facut cu Ruger MK 1 si Colt National Match. Reamintesc faptul ca Ruger-ul este un pistol cu propulsia bilelor asigurata cu gaz propan-buthan si realizeaza peste 2 Jouli si o viteza a bilelor de 0.20 grame de pana la 145 m/s, iar Coltul este un pistol cu arc cu doar 0.6-0,7  Jouli si o viteza de maxim 80 m/s.

Testul a fost facut de la distanta de 8 metri , considerata acceptabila pentru Coltul in cauza, iar tintele au fost cele standard  pentru pistol cu aer comprimat, 10 metri.
Am cautat sa execut un foc rapid, - atat cat mi-a permis Coltul care asa cum stim trebuie armat manual dupa fiecare tragere.
Ca detalii suplimentare pot sa va spun ca hop-up-ul Rugerului a fost reglat asa cum vine din fabrica. Cat despre Colt, producatorul spune ca utilizeaza un asa-numit sistem "BAX" care permite un reglaj atat vertical cat si orizontal.... marturisesc ca nu am depistat "BAX-ul" asta, cu toate ca am demontat pistolul. Si nici nu-i vad rezultatele in materie de precizie.
Asa cum stim si din testele precedente, Rugerul s-a comportat bine, chiar daca am executat focuri rapide iar tragaciul este cam tare ( specific pentru replicile MK 1).
Coltul National Match cu arc a fost modest.... imaginile de mai jos vorbesc de la sine asupra preciziei celor doua pistoale.
 Imaginea din stanga este tinta folosita pentru Ruger, cealalta cea pentru Colt.
Cu toate acestea, Coltul are un mare avantaj: Nu trebuie sa pierzi vremea alimentand cu gaz odata la 3 incarcatoare.... pur si simplu bagi cele 12 bile in incarcator, armezi si .... gata. Poti sa-ti faci de cap tragand la tinta atat in spatiu inchis ( chiar si in casa, daca ai un "pellet trap" facut cum trebuie!), sau tragand in cutii goale de suc, bere, etc, - in spatiu deschis. Asa cum am mai spus, pana la 8-10 metri e destul de OK... insa distanta ideala pentru acest pistol cu arc este cuprinsa intre 5 si 8 metri maxim.

0 comments

Trimiteți un comentariu