Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

TAPSS ( Tactical Airsoft Pistol Speed Shooting )... pentru acasă!

joi, 12 aprilie 2012

Despre diversele tipuri de tir cu replici airsoft am mai vorbit de nenumarate ori pe acest blog, amintesc doar articolele:
Exista atat de multe variante, toate inspirate insa din diversele tipuri de practicare a tirului static sau dinamic cu arme reale, - incat nu are rost sa mai insistam aici. Tot ce vreau sa va aduc in atentie acum e faptul ca si in conditii limitate de lipsa unor mijloace deosebite, acasa, in curtea din spatele casei, sau intr-un spatiu industrial dezafectat... putem sa exersam diversele forme de tir. Daca despre tirul static am vorbit de multe ori, acum va voi prezenta un mic videoclip despre tirul dinamic TAPSS ( Tactical Airsoft Pistol Speed Shooting ):


Deci, vrei să ştii de ce ar trebui să încercaţi tirul dinamic? In primul rand pentru ca este distractiv! Aproape fiecare persoană care a participat la unul dintre evenimentele TAPSS a avut acest raspuns.
TAPPS contribuie la formarea deprinderilor tactice si practice in utilizarea rapida a armelor, - lucru deosebit de util .. chiar daca nu avem o arma reala! TAPPS ne dezvolta simtul orientarii , ne utilizeaza la maxim capacitatile fizice si intelectuale, creste combativitatea si modul in care raspundem adecvat diverselor situatii dificile.
Shooting-ul practic este cea mai bună metodă de a  instrui cum să folosească arma într-un cadru tactic. Oamenii pot cred că ştiu cum să folosească arma lor în mod corespunzător, ei ar putea crede că formarea în domeniul skirmish este suficienta...  Shooting-ul practic oferă această capacitate de a măsura, dincolo de orice umbră de îndoială, modul în care s-au îmbunătăţit abilităţile dumneavoastră, sau dacă aveţi nevoie pentru a lucra   mai mult.
Tirul dinamic este o competiţie amicală:. Shooting practic este în prezent singura metoda prin care pot concura cu adevărat amatorii de airsoft, la intreaga lor capacitate . Din cauza asta, oricine poate concura cu prietenii, colegii şi chiar rivalii!. Pentru a vedea cât de bun eşti cu adevărat, şi de a câştiga chiar şi premii... Lucrul cel mai important este, cel mai bun mod de a face vă îmbunătăţi dvs. de calificare, este de a avea pe cineva pentru a concura impotriva.
Ce anume veţi avea nevoie ?
In primul rand de o replica bine ingrijita si perfect functionala de airsoft. Pentru ca acum discutam despre evenimente obisnuite, intr-un cadru amical si colocvial, vorbim in special de pistoale GBB ( cu propulsie pe gaz sau Co2 si cu recul) si de revolvere airsoft cu acelasi sistem de propulsie a proiectilelor.
TAPSS clase de armament:
Pistol stoc GBB - Această clasă constă din pistoale GBB, care sunt nemodificate de la proiectarea producătorului original. Orice tip de gaz poate fi folosit. Pistoale stocul GBB pot să nu aibă instalat optica suplimentara .
Pistol nelimitat GBB - Această clasă constă din pistoale GBB care au fost modificate dincolo de designul original ale fabricantului. Opticele sunt permise. Orice tip de toc poate fi folosit. Orice tip de gaz poate fi folosit.
Revolvere - Aceasta clasa este pentru acei airsofters care sunt loiali  revolverelor.
Aveţi nevoie de un toc pentru armă, un  sistem de reţinere al acesteia, deoarece majoritatea probelor de airsoft nu permit inceperea cu arma in mana.
Ochelari de protecţie , bile (bb's), gaz la butelie sau capsule CO2.
Respectati cu maxima strictete regulile de protectie!
În TAPSS  vom folosi două tipuri de obiective ( tinte/targets) : Obiective  siluete de hârtie, la dimesiunea 8,5 X 11 inches, sau adaptate la dimesiunile europene, adica imprimate pe coala de hartie standard A4  şi "Popper" obiective. Intrucat tintele siluete de hârtie imprimate pe A4 sunt relativ mici fata de cele "standard", distanta de tragere va fi de 3-4 metri in mod uzual, acest lucru facilitand si amenajarea unui spatiu de joc de mici dimensiuni.
Popperele de metal sunt  mai mici decât siluetele "standard", dar menţine o formă silueta. Aceste obiective reprezintă popperein forma de  om la dimesiunea de 14 inci ( 37 cm ) inaltime, sau mini-poppere de 25 cm.  Din cauza dimensiunii lor relativ mici pot fi dispuse la distanţe mai restrânse pe curs, dar  fiind încă o provocare pentru a le lovi. Ele sunt destinate numai pentru a fi daramate. Dacă nu reuşeşti să dobori un Popper, atingerea sa nu se puncteaza. Dar despre sistemul de punctare si eventualele penalizari vom vorbi alta data.
Iata tintele folosite la TAPSS, iar apoi o imagine sugestiva cu dimensiunile la care trebuie confectionate popperele din metal. Daca tot vorbim despre competitii colocviale, sau antrenament cu prietenii, poperele pot fi inlocuite cu succes cu peturi goale de plastic de 2 litri sau de 1 litru. Pentru a fi siguri de doborarea unui astfel de popper artizanal, acesta trebuie amplasat la o distanta relativ mica, astfel ca si armele putin puternice sa aiba capacitatea de a genera suficienta forta de lovire. In general putem spune ca daca petul de plasic e doborat fara probleme chiar si de un pistol cu arc ( spring), atunci un pistol cu GBB poate face asta in mod sigur. Distanta ideala pentru amplasarea acestor poppere in spatii improvizate acasa, este de 5-7 metri.
Tinte TAPSS ( distantele de pe imagini sunt in picioare ( Feet), astfel ca 10 Ft.= 3 Metri:

Poppere:
La final, o precizare utila: Daca nu avem posibilitatea sa folosim un cronometru, putem utiliza un "counter" inregistrat audio la un anume numar de secunde ( despre asta vom vorbi mai tarziu) si in loc de "stop plate" , o tinta cu cercuri numerotate, amplasata la 5-7 metri, - astfel ca scorul obtinut sa il adunam la punctajul obtinut la tintele TAPSS si poppere.






0 comments

Trimiteți un comentariu