Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Revolverul Flobert , o armă de foc cu putere redusă, folosit pentru antrenament si agrement

miercuri, 30 mai 2012

Stiati că există arme de foc cu o putere la fel de redusă ca cea a repliclor de paintball? Dacă luăm in calcul faptul că si unele replici airsoft au o putere reală de peste 4 Jouli ( Carabina SAR 10 CO2 scoate 4,6-4,8 Jouli in testul din videoclip), atunci vedem că exista un "punct de intalnire" ca să spunem asa, - intre armele de foc si cele de paintball si airsoft. Vă aduceti aminte si articolele:

Tacamo T68 AK47 - puşcă paintball ideală pentru autoapărare cu proiectile Rubberballs
Walther SG 68 Rubber Ball Gun, - o armă ideală pentru autoapărare

Ei bine, cu toate că acest blog este dedicat in special airsoftului si atinge si subiecte pentru divertisment şi agrement , dar putând fi folosite si pentru controlul daunatorilor. Este vorba in special de revolvere care folosesc cartuse calibrul .22, mai precis Cap .22 CB (conic cu bile, cunoscut ca  Flobert 5.6 sau 6 mm în Europa). Desigur, exista si alte calibre, cum ar fi chiar minusculele cartuse de 4 mm! Acestea au o incărcătură de praf de pusca redusă, sau nu au deloc  incărcătură, proiectilele fiind propulsate doar de energia rezultată de la capsa detonantă. Astfel, proiectilele au o viteza redusa la iesirea din teava, viteză variind intre 350-700 Ft/sec. = 110-210 m/sec. spre deosebire de armele de foc normale a caror viteza este de peste 300 m/s. Proiectilele "flobert" despre care vorbim au o energie de maxim 40 Jouli, comparabilă cu bilele de cauciuc folosite la pistoalele neletale pentru autoapărare, - dar in mod uzual cartusele "flobert" dezvolta energii de sub 7,5 Jouli, pana la aproximativ 10 Jouli, comparabil cu replica paintball Walther SG 68 Rubber Ball Gun.
legate de paintball, arme cu aer comprimat si autoapărare, - azi vom vorbi putin despre armele de foc cu putere redusă, destinate in special în primul rând
In vodeoclipul de mai jos este prezentat Revolverul Flobert -Alfa 441 cal.4 mm. Revolvere destinate în primul rând pentru divertisment şi agrement. Armele sunt dotate din fabrică cu teava de  oţel neteda, astfel încât nu te poţi aştepta la precizie mare, ca la armele cu ţeavă ghintuită.
Este cunoscut si ca revolver Flobert Melcher ME model Smith & Wesson Magnum .38 replica 4 mm caliber, are un consum redus de energie (mai puţin de 7,5 J l) si e realizat cu aceeaşi grijă ca şi arme de serviciu. Exista insa si alte modele si implicit alti producatori, intre care enumeram Alfa-Proj, Atak Arms, Kora Brno...
Calitatea de proiectare şi de fabricaţie este la acelaşi nivel ca cele de arme licenţiate.Cadrul din aliaj turnat conţine  inserţii de otel tratat termic ce garanteaza menţinerea caracteristicilor de exploatare şi siguranţă pentru un ciclul de viaţă lungă. .Alegerea ideala pentru juniori şi petrecerea timpului liber.
Evident... nu poate fi folosit la jocuri de tip airsoft sau paintball!  Nu este letal, insa poate produce rani serioase!










18 comentarii

Anonim spunea...

pret ceva la el?

7 iunie 2012 la 04:49
Anonim spunea...

195 euro uite un link
http://www.armpek.sk/revolver-flobert-alfa-440-4mm

7 iunie 2012 la 06:31
Anonim spunea...

Super revolverul!Pacat ca la noi sunt prea multe restrictii la cumpararea unor astfel de arme care chiar daca sunt arme de foc sunt foarte slabe si sunt tocmai bune pt antrenament nefiind periculoase

27 august 2012 la 02:14
revolver Flobert spunea...

Cartușele low-power Flaubert nu au nici o incarcatura de pulbere, propulsia glontelui rotund fiind asigurata de capsa detonanta astfel ca la o greutate uzuala de 0,5 grame/proiectil glonțul are undeva pana la 170 m/s deci o putere de MAXIM 7,2 jouli. greutatea UZUALA a glonțului Flobert e de 0,45 grame, viteza de zbor de la 100 la 140 de metri pe secundă, și deci energia înntre 2-4.4 Jouli, deci complet neletal si comparabil cu armele cu aer comprimat sau cu cele mai puternice pistoale/revolvere de airsoft sau paintball. Problema e ca avand un calibru mic comparativ cu airsoftul sau paintball-ul, penetrarea e MARE ca la acestea, existand un pericol real de a provoca rani. Revolverele Flobert nu pot fi folosite nici ca arme de auto-aparare deoarece NU au putere de a STOPA atacul unui agresor tocmai din cauza calibrului mic (4,4 mm) pe care il are proiectilul. Comparativ, cel mai slab bullet de cauciuc pentru arme neletale traumatice cantareste 0.52 grame și se deplasează initial cu aproximativ 370 de metri pe secundă, furnizand o energie de 36 Jouli. un glonț de cauciuc are mai mult decât de două ori diametrul (calibrul) comparativ cu calibrul Flobert și totuși e prea putin eficient in stoparea unui agresor.... În cazul ca și un glonț de cauciuc este ineficient, ce sa mai spunem de proprietățile de energie și de altă natură ale unui cartuș de glonț Flaubert in materie de AUTO-APARARE?!
detalii gasiti aici: http://www.travmatik.com/2010/04/flober-revolver-patron-samooborona/#more-989

15 ianuarie 2013 la 21:32
Anonim spunea...

buna!am vazut ceva de 8mm fara glont doar zgomot.o antrebare aceste arme specificate mai sus necesita sau nu permis?multumesc pskyss@hotmail.com

7 februarie 2013 la 12:02
Anonim spunea...

da. la noi orice arma de foc (chiar si cu cartuse Blank adica oarbe sau de manevra cum se zice in armata, precum si orice arma cu aer calibrul 4,5 sau 5,5 mm au nevoie de permis

7 februarie 2013 la 12:44
Anonim spunea...

Agenția Forensic Science din Irlanda de Nord a evaluat astfel energia de de la care o armă cu aer este considerata o armă de foc capabila să provoace o rană semnificativă între 3-4 Jouli.

3 martie 2013 la 13:41
Anonim spunea...

... deci mai bine un MK1 sau Ruger Superhawk sau Dan Wesson si tragem cu bb de otel de 0,86 grame...

11 aprilie 2013 la 14:33
Anonim spunea...

Sunt diverse tipuri de cartuse Flobert, uzuale cal. 6 mm ( glontul .22) care sunt propulsate cu o energie cuprinsa intre 2,5 pana la 5 Jouli. Sunt rare cartusele ce au 7,5 jouli. Vitezele gloantelor variaza deci intre 105 m/ sec pana la 180 m/s maxim.

17 octombrie 2013 la 11:08
Anonim spunea...

http://www.jgstrade.com/
gasiti aici tot ce vreti la preturi bunicele....

25 octombrie 2013 la 07:46
Anonim spunea...

La 99 euro il gasiti aici:
http://www.afg-defense.eu/flobert-4-mm/flobert-zoraki-r1-45-black-cal.4mm-randz-curte/

23 decembrie 2013 la 22:55
Anonim spunea...

mai bine va luati un Zoraki R1 revolver cal 9mm. trage si cu blankuri dar merge si cu 9 mm rubber. il gasiti voi pe net......... e tot cam 85-95 euro

27 decembrie 2013 la 05:18
Anonim spunea...

le gasiti pe net in ucraina uite link:
http://nikolaev.all.biz/ro/pistoale-de-start-g1939754
vi le comandati online. la ei astea sunt jucarii de divertisment!

31 decembrie 2013 la 13:04
Anonim spunea...

La doar 92 Euro aici: http://www.jgstrade.com/en/firearms-and-accessories/zoraki-r1-4-5-black-cal-4mm-randz-curte-2

2 ianuarie 2014 la 13:00
Anonim spunea...

daca cumpar o astfel de arma de pe un site din germania sau Bulgaria, va verificat coletul? ma gandesc sa cumpar u pistol airsoft, cu gaz ca e mult mai ieftin decat aici...

25 februarie 2014 la 15:15

Sunt destule siteuri de unde puteti cumpara online tot felul de replici, cu livrare acasa in Ro prin curier rapid. Va inregistrati pe site, vi se cere CNP , adresa exacta si alte date de identificare. Plata se face online cu card bancar sau sistem PayPal (trebuie sa va faceti cont PayPal). In general cam peste tot replicile acestea sunt mai ieftine in alte parti decat in Romania, chiar daca adaugam pretul transportului, iar livrarea e sigura. Recomandam pentru seriozitate firme ca:
http://www.jgstrade.com/en/
http://www.militaria.pl/
http://www.rojal.si/
Cam toate au si pagina in limba engleza. La altele puteti utiliza functia "google translate" si traduceti in romana.
http://www.alfatactical.cz/ ofera chiar din meniul siteului traducere optionala in romaneste.

25 februarie 2014 la 22:58
Diverse cartuse tip Flobert spunea...

Cartusele Flobert 6 mm short au o putere cuprinsa intre 5 si 6,5 Jouli la o greutate a "glontului" de 1 gram sau chiar 1,15 grame. Cele 4,5 mm Flobert Randz Court sunt mai slabe ca putere (undeva intre 2 si maxim 5 Jouli la o greutate de 0,50 gram) iar cele calibrul .22 (5,6 mm long) sunt ceva mai puternice decat alea 6 mm short. Deci vitezele cu care pleaca astfel de proiectile din teava sunt la un minim de 100 m/s si maxim 190 m/s in mod uzual.
Video aici:
http://youtu.be/-HJGVmwvxrY

1 mai 2014 la 04:33
Anonim spunea...

vedeti aici:
http://www.alfatactical.cz/atak-arms-flobert-revolver-zoraki-r1-saten-45-cal4mm-randz-curte.html

8 aprilie 2015 la 00:56

Trimiteți un comentariu