Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Tirul Dinamic IPSC

duminică, 3 iunie 2012

Denumirea: IPSC vine de la: "International Practical Shooting Confederation", in traducere: "Confederatia Internationala de Tir Dinamic".
IPSC a fost infiintat in 1976 in USA, pentru a promova, mentine si dezvolta TIRUL DINAMIC la nivel MONDIAL, pentru a promova principiile sale si pentru a reglementa comportamentul in cadrul TIRUL DINAMIC.
Este un SPORT INTERNATIONAL, cu arme de foc reale, dinamic si provocator, care se bucura de cea mai mare dezvoltare in lume la ora actuala.

Stagiile (cursele de foc) de Tir Dinamic, utilizeaza multe aspecte care nu se regasesc in Tirul Sportiv traditional (Static) cum ar fi:
deplasarea sportivilor in timpul tragerii,
tinte miscatoare,
tinte multiple,
tinte partial acoperite si tinte purtatoare de penalitati,
libertatea sportivilor de a alege ordinea abordarii provocarilor aduse de stagii.
Regulamentele IPSC formeaza baza tirului dinamic ca sport international, fixand standardele pentru competitiile din intreaga lume si conferind siguranta si ordine in sportul nostru.
Oficialii organizeaza si conduc competitiile astfel incat concurentii sa poata participa in meciurile IPSC pretutindeni in lume intr-un mod organizat si sigur.
Urmatoarele principii generale ale design-ului curselor de foc formeaza criteriile, responsabilitatile si restrictiile care guverneaza asupra proiectantilor acestor curse, consacrandu-i ca arhitecti ai Tirului Dinamic IPSC:
Atractia pentru IPSC apare din diversitatea traseelor provocatoare pentru sportiv. Oferind mereu noi si noi curse de foc, Tirul Dinamic continua sa incite sportivii aflati in permanenta competitie si astfel dezvoltandu-le abilitatile.
Airsoft (click pentru detalii IPSC Airsoft), Pistol, Pusca, Carabina sunt cateva din probele deja cunoscute, dar atat de diferite prin regulamente si apartenenta la organizatii multiple, toate separate, tot in alta parte, dar, niciodata si niciunde nu s-au putut gasi pana acum, toate impreuna, intr-o singura organizatie sportiva si nu s-a avut acces la toate acestea impreuna, in baza unei singure afilieri la un sport international.
Acum le gasiti si in Romania, unite toate sub un singur logo: IPSC.
Asta face DIFERENTA si face IPSC un SPORT UNIC!
Siguranta
Meciurile IPSC trebuie proiectate, construite si conduse luandu-se in considerare siguranta.
Calitate
Valoarea meciurilor IPSC este determinata de calitatea provocarilor prezentate in design-ul curselor de foc. Cursele de foc trebuie proiectate, in primul rand, pentru a testa abilitatile tragatorilor IPSC si nu forta lor fizica sau abilitatile de gimnast.
Echilibru
Precizia, Puterea si Viteza sunt elementele echivalente tragerilor IPSC si sunt exprimate prin cuvintele latine "Diligentia, Vis, Celeritas" (DVC). Echilibrul corect al curselor de foc depinde in mare parte de natura provocarilor prezentate in cursa, totusi, cursele de foc trebuie proiectate, iar tragatorii IPSC trebuie condusi in asemenea mod incat aceste elemente sa poata fi evaluate in mod egal.
Diversitate
Provocarile de tragere IPSC trebuie sa fie diferite, diversificate. Nici o cursa de foc nu trebuie sa se repete pentru a nu se da voie ca aceasta sa fie considerata ca masura definitiva a abilittailor de tragere IPSC.
Stil liber
Concurentilor trebuie sa li se permita sa rezolve provocarea prezentata in stagiu intr-o maniera liber aleasa de acestia si sa aiba voie sa traga la tinte pe baza principiului "cum si cand sunt vizibile".
Dificultate
Meciurile IPSC prezinta grade variate de dificultate. Nici o provocare de tragere sau limita de timp nu pot fi contestate ca fiind prohibitive (care exprima o limitare sau interdictie). Acest lucru nu se aplica provocarilor no-shoot. Cerintele specifice pentru provocarile non-shoot trebuie sa tina cont in mod rezonabil de diferentele de inaltime si constructie fizica a concurentilor.
Provocare
Meciurile IPSC recunosc dificultatea folosirii armelor de putere mare in tragerile dinamice si trebuie intotdeauna sa se fixeze un calibru si un nivel de putere minim care trebuie atins de catre toti concurentii pentru a reflecta provocarea.

Tintele IPSC sunt MARCA INREGISTRATA a International Practical Shooting Federation si pot fi utilizate doar de Membri IPSC si de structuri afiliate la IPSC. Tintele IPSC au forme geometrice si sunt prevazute cu precizie in diagramele aflate in regulamentele pe arme respectiv: Handgun (Pistol), Shotgun (Pusca), Rifle (Carabina) si Action Air (Airsoft). Tintele umanoid sunt interzise, indreptarea armei asupra unei fiinte umane sau a unei imitatii sub forma de tinta este impotriva principiilor sportive ale IPSC. 


Nimic mai simplu! Daca doresti sa devii membru, doar completeaza formularul nostru de afiliere urmand pasii indicati: Afiliere (click aici).

6 comentarii

airsoftieftin spunea...

Salut! Se poate o adresa de mail pentru o idee de colaborare/publicitate? Nu am reusit sa gasesc una pe site. Sau astept un semn pe arme.airsoft@yahoo.com te rog. Mersi frumos!

P.S. Multumim ca ne-ati adaugat la link-uri utile!

4 iunie 2012 la 07:32

Am trimis raspunsul meu pe messenger. Continuam discutia pe mess, daca vreti.

4 iunie 2012 la 08:34
airsoftieftin spunea...

Sigur, continuam acolo, insa nu am primit nimic pe messenger. Stima

4 iunie 2012 la 22:35

Ati primit mesaj si pe mess si pe mail. Imposibil sa nu le cititi... poate doar daca nu cumva va mai acceseaza cineva adresele.... eu va am in lista demult si nu va vad niciodata online.
Toate bune.

5 iunie 2012 la 11:00

Intrucat nu ati raspuns mailurilor mele, bannerul promotional cu reclama catre siteul dvs a fost retras de pe blog. Toate cele bune.

6 iunie 2012 la 23:22
Anonim spunea...

scz ca intervin dar airsoft ieftin nu e de nadejde.nu sunt seriosi

7 iunie 2012 la 06:28

Trimiteți un comentariu