Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Carabina MK1, o adevărată armă cu aer comprimat!

miercuri, 16 mai 2012

Despre Ruger MK1 am mai scris pe acest blog. Replica in cauza are doua variante: Prima este pistolul Ruger MK1, a doua Carabina cu acelasi nume. Practic ambele sunt cam acelasi lucru, singura diferenta fiind faptul ca la carabina avem o teava mult mai lunga ( implicit precizia este superioara pistolului) si un pat specific pustilor. Trebuie sa specific pentru cei care nu cunosc, ca ambele modele sunt fabricate atat de firma ASG, cat si de KJW si au aceleasi caracteristici. Daca veti da click pe numele firmelor postate in articol, veti vedea modelele in cauza.
Ambele firme producatoare spun ca viteza la iesirea bilei pe teava este de aproximativ 450 FPS ( 137 m/s) ceea ce inseamna o putere de 1,9 Jouli, in varianta standard. In realitate, cu bile de 0.20 grame si gaz puternic, chiar si pistolul Ruger Mk1 scoate aproximativ 2 Jouli testati in repetate randuri, iar carabina peste 2,5 Jouli chiar si cu un gaz mai slab. Aceste performante pot fi obtinute prin tensionarea suplimentara a arcului parghiei aflate in manerul replicii... Cu gaz Predator performantele carabinei sunt impresionante, asa cum va va arata si videoclipul de mai jos, replica dezvolta o putere constanta de 3-3,4 Jouli ceea ce inseamna peste 182 m/s cu bile de 0.20 grame, sau 149 m/s cu bile mai grele, de 0.30 grame. Fiind o replica puternica, comparabila cu o arma cu aer comprimat de putere mica, se recomanda folosirea unor bile de cel putin 0.28 grame deoarece bilele mai usoare dauneaza preciziei. In cazul carabinei MK1, cele mai potrivite proiectile sunt cele de 0.30 - 0.40 grame. Cu bile de 0.40 grame ( 6.17 grains) carabina noastra devine o pusca cu aer comprimat destinata ... vanatorii de pasari, dezvoltand peste 130 m/secunda si o distanta de tragere de aproape 60 metri, tinta putand fi lovita fara probleme la peste 30 metri! ATENTIE: controlul daunatorilor cu replici airsoft NU este permis in Romania!
Aceasta carabina NU se foloseste pentru jocurile airsoft datorita puterii prea mari pe care o dezvolta, fiind ideala pentru tir sau ... controlul daunatorilor ( in unele tari este permisa acesta activitate indiferent de arma folosita).




102 comentarii

Anonim spunea...

Carabina MK1 e mai slaba ca putere decat SAR 10 insa nu are problemele pe care le are carabina pe CO2. Eu am DOUA pistoale Ruger MK1 si stiu ca pistolul este puternic de peste 2 jouli deci daca cele spuse aici sunt reale, carabina trebuie sa fie si mai si. Am primul ruger de doi ani si nu mi-a facut probleme. Il ung cam la 2-3 luni cu silicon si atat. Am vazut ca pe airsoft cluj este 259 de lei ceea ce e super. In iunie imi iau una si va spun daca corespunde realitatii ce zice pe net despre puterea si precizia carabinei MK1. Salut.

26 mai 2012 la 09:07
Anonim spunea...

carabina mk 1? cred ca glumiti,,,, o am de 2 zile si nu mi vine sa cred cata forta dezvolta aceasta :jucarie"e ireala!

7 iunie 2012 la 04:47
Airgun.ro spunea...

click pe link si vedeti la cel mai bun pret: numai 280 ron!

16 septembrie 2012 la 07:31
Anonim spunea...

Este deosebit de buna cand vine vorba de distante chiar si de 70m, dar nu mai mult.Sistemul cu hop-up poate fi adjustat dar trebuie o forta majora la prima adjustare deoarece este noua si probabil asa se intampla, sau poate pur si simplu asa a fost a mea, dar blocat nu este.Este foarte puternic, are destula putere sa ridice in sus si bila de 0.43g, asa ca incercati sa il adjustati sa zboare bine cu bile de 0.36g deoarece sunt cele mai bune pt ea.ATENTIE, nu il adjustati prea sus deoarece se infunda teava si bila ramane acolo, nu vreti sa vi se intample asta, va asigur eu.Iar acum cateva directii, invartiti in sensul acelor de ceasornic pt ca bila sa mearga mai sus, iar inversul acelor de ceasornic pt ca bila sa o ia in jos. De obicei carabinele astea dar si pistolul Ruger MK1 au tendinta ca bila sa o ia in sus chiar daca e o bila grea de 0,32 grame sa zicem. Deci adjustati traiectoria rotind IN SENS INVERS ACELOR DE CEAS ca sa pastrati directia dreapta!Ridicarea hopupului e buna doar pentru distante mari.... dar puteti ajusta inaltatorul, asa ca nu mai umblati la hop up dupa ce l-ati dat in jos.Necesita timp, dar merita.Acuratetea este cea mai buna pana in 30m, de la 30m in colo mai o ia stanga sau dreapta, dar nu foarte tare.

24 ianuarie 2013 la 09:34
Anonim spunea...

Sunt curios daca la aceasta arma trebuie luate aceleasi precautii ca la armele cu CO2, adica sa nu fie lasata cu gaz in ea mai mult de 24 ore pt a evita distrugerea garniturilor.

7 februarie 2013 la 07:34
Anonim spunea...

NU! replicile cu GAZ nu au astfel de probleme. Am un astfel de pistol de doi ani si uneori il las cu incarcatorul plin cu gaz si vreme de 0 saptamana pana am timp sa mai trag la tinta si pana acum NU are nimc!ung periodic pistolul si supapa incarcatorului cu ulei siliconic

7 februarie 2013 la 12:41
Anonim spunea...

Atunci este mult mai comoda decat cele cu CO2 daca nu trebuie sa ai grija sa tragi pana golesti butelia. Sunt cateva clipuri pe youtube in care este testata viteza acestei carabine.
http://www.youtube.com/watch?v=xRXFo2Fl5PI
Se poate vedea ca scoate cam aceleasi rezultate din punct de vedere al vitezei ca un Ruger Superhawk 8"
http://www.youtube.com/watch?v=JVMILA_FDVg
Asta este remarcabil tinand cont ca MK1 functioneaza cu green gas si Rugerul cu CO2.

9 februarie 2013 la 15:54
Anonim spunea...

cand e cald afara scoate si 600 fps cu bile de 0,20 ceeace inseamna cam 3,5 Jouli!

28 februarie 2013 la 08:30
Anonim spunea...

Azi am intrat si eu in posesia acestei carabine. Primele impresii sunt foarte bune. Spre desoebire de pistolul MK 1 cu care am pierdut vreo 2-3 zile pana sa reglez hop-up sa traga cat de cat rezonabil (tina 14x14 de la 6-7 m reusesc grupaje in cercurile 7-9) cu aceasta pusca pe aceeasi distanta lovesc constant cercul de 9. Puterea este de asemenea impresionanta pe distanta asta. Precizez ca nu am facut niciun fel de reglaj. A venit asa stock si unt tentat sa nu mai umblu la ea. Nu trebuie sa umbli la ceva ce functioneaza bine, nu? Am tras cu bile de 0,28 g si cu gaz Predator Abbey. Pot sa spun ca precizia s-a pastrat si la distanta de 10-11 m unde am reusit sa lovesc si chiar sa fac o gaura intr-un borcan de 400 g. Astept sa se incalzeasca vremea si voi reveni cu detalii.

28 februarie 2013 la 14:42
Anonim spunea...

Am intalnit o problema cand am incercat sa trag cu bile de 0.43g Madbull. Pusca pur si simplu nu mai arunca bila decat la cativa metri in fata. Parca nu mai avea putere. Bilele sunt ok pt ca le-am testat cu alte arme airsoft. Am incercat sa schimb incarcatorul pt ca mai am un pistol Ruger MK1 si facea la fel. Am realizat ca e de la hop-up. Am mai ajustat un pic hop-up si a inceput sa traga bine. Crd ca pt bb de 0,43 hop-up era prea "strans" si tindea sa blocheze bila. Oricum din testele facute de mine cele mai bune bile pt carabina asta sunt 0,28g.

3 martie 2013 la 15:27
Anonim spunea...

vreau sa imi iau si eu o pusca mk1..dar eu to nu inteleg cu hupapu ala....dc trebuie umblat acolo?multumesc!

13 martie 2013 la 03:03
Anonim spunea...

salutare!am un bunic care are o ferma de porci si are sobolani...noaptea umbla in prostie,as incerca sa trag cu aceasta carabina mk1...dar imi trebuie luneta sau laser?

13 martie 2013 la 03:31
Anonim spunea...

Pentru cel din 13 martie 2013, 03:03: La HOP-UP se umbla in functie de greutatea bilei si daca trebuie sa facem corectii ale traiectoriei acesteia. In general hop-up trebuie desurubat pentru bile mai grele si daca vrem sa coboram traiectoria bilei.

13 martie 2013 la 07:17
Anonim spunea...

nu cred ca poti sa dobori sobolanii cu o biluta de plastic

13 martie 2013 la 08:45
Anonim spunea...

normal ca nu poate sa omoare un sobolan cu bile airsoft. am citit studiile referitoare la energia transferata la impact in functie de puterea armei si greutatea bilei si am inteles ca sunt necesari minim 2 jouli LA IMPACT (deci nu la iesirea pe teava!) ca sa produca o rana. dar de la o rana pana la a omori un sobolan e distanta mare! cititi cu atentie ca scrie si aici pe site: o arma care are 3 juli la iesirea pe teava, la distanta de 5-6 metri va furniza bilei doar vreo 2 jouli. deci suficient ca sa raneasca dar insuficient ca sa omoare chiar si un sobolan.

13 martie 2013 la 09:53
Anonim spunea...

nu cred ca ai sa poti...poate cu bile de sticla sa dobori o vrabie...dar nici pe aia nu cred..

13 martie 2013 la 11:22
Anonim spunea...

cu o replica de minim 2 jouli garantat omori o vrabie la aproximativ 4-5 metri, chiar si mai mult daca replica e mai puternica. trebuie sa folosesti insa bile mai grele, cred ca sunt bune cele de 0,32 sau chiar 0,36 grame.

13 martie 2013 la 11:25
Anonim spunea...

cu siguranta ai sa dobori si un porumbel...daca il lovesti unde trebuie

13 martie 2013 la 11:44
Atentie la folosirea replicilor puternice! spunea...

Atentie mare la utilizarea acestor replici!
O serie de teste au fost efectuate pentru a determina vitezele necesare pentru peletele de metal (alice) pentru pistol cu aer comprimat (calibre 0.177 și 0.22) și gloante calibrul 0.38 (gloanțe de 9 mm.) pentru a determina viteza minima necesara producerii de rani.Cu alice 0.177 calibru (4,5 mm) cântărind 8.25 grains (0,53 grame)e necesară o viteză minimă de 101 m / s (331 ft /s) pentru a perfora pielea. La calibrul 0.22 (5,5 mm calibru) alice/pelete cântărind 16.5 grains (aprox. 1 gram)e nevoie de o viteză minimă de 75 m (245 ft / s) / Un glonte rotund calibrul .38 (9 mm)cântărind 113 grains (7,3 grame)perforeaza pielea la 58 m/s (191 ft / s). Aceste studii par să indice faptul că proiectilele usoare au nevoie de viteza mai mare pentru a perfora pielea decat cele de calibru mai mare si mai grele.
Printr-un calcul aproximativ putem deduce ca un proiectil de 6 mm calibru pentru airsoft are nevoie de minim 146 m/s (480 ft/s) la o greutate de minim 0,50 grame pentru a perfora pielea. Asta inseamna o energie de aproximativ 4,6 Jouli, imposibil de atins cu orice replica airsoft comuna! Totusi, se considera periculoase orice replici cu energia mai mare de 1,35 Jouli , iar nivelul de penetrare e plasat intre puterile de 3 si 4 Jouli. Agenția Forensic Science din Irlanda de Nord a evaluat astfel energia de de la care o armă cu aer este considerata o armă de foc capabila să provoace o rană semnificativă între 3-4 Jouli. Carabina MK1 se incadreaza EXACT in aceasta categorie.
De asemenea, experimentele efectuate cu bile airsoft permit sa se estimeze viteza minima pentru o bila de a penetra în piele ( penetrarea înseamna ca peletele sferice intra mai mult de jumatate in piele). În 1978 a fost masurata viteza critica pentru penetrarea pielii ce poate fi empiric data de formula:
Unde m este masa unui glonte sferic, în grame. Acest lucru înseamna ca un proiectil tipic de 0.20 g airsoft va penetra pielea la 136.7 metri pe secunda (448 ft / s), sau 1.87 Jouli.

La o putere de 2 Jouli si folosind bile de 0,32 grame, penetrarea pielii umane e asigurata la o viteza de 112 m/s.

Trebuie sa retinem ca aceste date sunt calculate pornind de la energia si viteza furnizate la iesirea bilei de pe teava. Dupa cum stim, aceste valori scad odata cu distanta, astfel ca o replica ce dezvolta 3 pana la 3,2 jouli initiali, va asigura penetrarea pielii cu bile de 0,20 grame pana la distante cuprinse intre 5 si 7,5 metri, adica pana in punctul in care valoarea energiei scade la aproximativ 2 Jouli. Putem astfel determina distanta minima de siguranta ca fiind de 10 metri pentru astfel de replici.

13 martie 2013 la 11:58
Anonim spunea...

cu siguranta si un porumbel dobori dar depinde unde il lovesti

13 martie 2013 la 12:02
Anonim spunea...

Exista înregistrări medicale in care s-a arătat clar că BB-urile de calibrul 4,5 mm (0.177 inch) cu greutatea de 0.34 grame sunt periculoase:
@ 290 FPS (1.34 Jouli) pentrarea pielii;
@ 331 FPS (1.77 J) trecere completă prin piele și în țesuturile moi;
@ 350 fps (1.95 Jouli) pentrate adânca în țesut.
----------
Aceste calcule sunt similare pentru BB-uri de airsoft, la o putere egala si cu bile mai grele de 0,32 grame.
link aici:
http://www.airsoftretreat.com/forums/index.php?topic=72230.0

14 martie 2013 la 04:33
Anonim spunea...

Calculele de mai sus sunt cam prea mici..... parerea mea!
Pentru arme cu aer cal 4,5 mm avem valorile minime pentru penetrare astfel:
Viteza(FPS): 333
Greutate bila(g): 0,53
Energia (J): 2,73
Viteza (m/s): 101,21
Distanta max (m): 45,7
----------------------------
Pentru replicile airsoft se pastreaza regula de calcul si avem aceiasi putere minima de 2,73-2,8 Jouli.
Folosim bile de 0,36 grame (ca cele mai usoare bile de 4,5 mm) sau mai grele si avem o viteza minima ( la 0,36 grame) de 123 m/s pentru penetrare.
ACEASTA VA FI ASIGURATA PANA LA O DISTANTA DE MAXIM 6-7 metri de la iesirea de pe teava.
Adica nu prea putem sa vanam PASARI cu o replica airsoft.... doar daca aceasta depaseste puterea de 3,3 Jouli iar distanta e MAXIM 7-8 metri pana la pasarea respectiva!

14 martie 2013 la 12:34
Anonim spunea...

salutare,se poate vana si pasari cu carabina mk1 doar ca trebuie bile de sticla sau aluminiu...dar distanta sa nu depaseasca de 15metri

14 martie 2013 la 13:56
Anonim spunea...

Confirm doborarea unei vrabii de la 6 m cu carabina MK1, bile de sticla de 0,28g si gaz Predator

15 martie 2013 la 03:39
Anonim spunea...

Eu am ciobit un geam termopan(nu a fost penetrat) de la 12 m cu bile de sticla cu carabina MK1

15 martie 2013 la 03:41
Anonim spunea...

am un pistol bereta se incarca manual de 0,5 jouli...si cu bile de 20 de grame eu dobor vrabiile...deci mk1 spulbera porumbei de la 10 metri cu bile de sticla.

15 martie 2013 la 05:03
Anonim spunea...

salutare,care este diferenta dintre pusca mk1 de la bucuresti si cea de la cluj....cea de La bucuresti are chestia aia rosie La capatu tevi

20 martie 2013 la 12:15
Anonim spunea...

Pt cel din 20 martie 2013, 12:15
Chestie rosie in capatul tevii?! Doar la americani e obligaroriu acel "orange tip" sau cum ii spun ei... habar nu am... nu stiam ca la noi se comercializeaza cu asa ceva. MK1 carabina e doar de un tip. Produsa de KJW sub brandul ASG.

20 martie 2013 la 13:36
Anonim spunea...

nu este nici o diferenta...as vrea sa stiu ce teava de precizie as putea sa ii atasez,pusca mk1 are teava cam scurta,de aceia vreau so inbunatatesc....si ce luneta se potriveste mai bn?multumesc!

20 martie 2013 la 23:55
Anonim spunea...

are ceva daca trag numai cu bile de sticla cu carabina mk1??

21 martie 2013 la 01:11
Anonim spunea...

N-ar fi prea recomandat pt ca sunt cam prea dure.... pe de alta parte bilele de sticla au greutatea de 0,28 si unele de 0,30 grame, asa e? Dar sunt bile de teflon mai grele si deci care asigura o mai buna mentinere a traiectoriei. Recomand bile de 0,32 si 0,36 grame. Iar pentru o penetrare maxima 0, 43 grame. Uite video cu linkul urmator si vei vedea cate ceva despre puterea de penetrare:
http://youtu.be/CWc9zN3j3zc

21 martie 2013 la 08:25
Anonim spunea...

ok.dar am inteles ca bilele de o,43 grame sunt prea grele si nu duce la o distanta de mai mult 30 metri.....as fi curios cat bate cu bile de o,30 grame si gaz bun,va multumesc.

21 martie 2013 la 09:54
Anonim spunea...

Te inseli... cu bile de 0.43 trage pana pe la 53-56 metri la o viteza cuprinsa intre 117-125 m/s. Si e destul de precisa astfel pana pe la 30 metri ceea ce e remarcabil pentru o replica airsoft. Trebuie sa intelegi ca replicile airsoft nu sunt la fel de precise ca pustile cu aer comprimat, deci carabina asta chiar e performanta prin ceea ce poate! Gaz bun? Predator de la Abbey sau Brut Sniper Gas (Abbey) sau Walther de la Umarex. Daca ungi des replica la interior, mecanismul ala care e full metal o sa te tina o vesnicie fara probleme. Si un mic truc: La bile grele hop-upul trebuie desurubat la maxim, altfel bilele se vor impiedica....

21 martie 2013 la 11:30
Anonim spunea...

va multumesc domnule pentru sfat...o sa va mai intreb daca am vreo nelamurire...iar cu unsu chiar nu inteleg unde trebuie...bafta.

21 martie 2013 la 11:44
Anonim spunea...

eu nu inteleg unde este hop-up ...unde se afla sa il mai desurubez...azi am loat aceasta pusca mk1 si am bile de 0,43 grame.daca puteti sa imi trimiteti un link pe youtube...multumesc ptr intelegere.

26 martie 2013 la 10:05
Anonim spunea...

deasupra armei, cam in dreptul unde e tragaciul dar mai in fatza un pic, este o gaura mica in rail-ul pentru montarea lunetei. in gaurica aia bagi cheita imbus si desfaci incet-incet in sens invers acelor de ceas. cam 2-3 rotatii complete, asta e tot.

26 martie 2013 la 11:00
Anonim spunea...

si daca vreau sa trag cu bile de 0,20 grame...trebuie sa injurubez la loc?multumesc domnul meu!

26 martie 2013 la 11:44
Anonim spunea...

Pusca vine "stoc" reglata pentru 0,20... maxim 0,30 grame din cate stiu. Deci asa cum e tragi cu bilele alea. Dar sincer cred ca vei fi dezamagit de precizia obtinuta cu 0,20 la distanta de peste 10 metri. De aia recomand MINIM 0,30, chiar 0,36. Desigur, daca vrei sa treci de la 0,43 la o,20 va trebui sa insurubezi iar hop-upul. Dar ai grija, insuruband prea mult risiti sa blochezi bilele pe teava. Trebuie ATENTIE si RABDARE.

26 martie 2013 la 12:08
Anonim spunea...
Anonim spunea...

am tras cu carabina mk1 intro turturica si a cazut...si am folosit bile de 0,20g...este foarte putrnica si precisa rau...vreau sa ii pun si luneta

27 martie 2013 la 11:32
Anonim spunea...

am o carabina mk1 si am probleme cu ia se infunda,trage si cate doua bile,si folosesc bile de 0,20g,cine ma poate ajuta care este cauza,nu am umblat la nimic.

28 martie 2013 la 09:47
Anonim spunea...

Asa a facut de la inceput? Daca ai umblat la hop-up e posibil sa il fi "strans" prea tare si tinde sa blocheze bila pe teava desi ar trebui sa faca asa la bile cu greutate mai mare.
Ar mai putea sa fie de la faptul ca dupa ce tragi sa lasi sa revina tragaciul la loc complet. Adica daca incerci sa tragi "foc rapid" si tragaciul nu isi face cursa completa e posibil sa incarce 2 bile.

28 martie 2013 la 11:49
Anonim spunea...

nu am umblat la nimic...posibil sa nu oi fi lasat tragaciu sa isi faca cursa...dar mai da si rateu..cateodata nu trage cu bila..si trage aiurea,dupa 10 metri nu mai ai nici o tinta o ia dreapta..puteti sa imi lasati un nr de tel sa va sun?va multumesc!

28 martie 2013 la 13:32
Anonim spunea...

Pentru cel din 28 martie 2013, 13:32: CIIDAT.... nu am mai intalnit fenomenul. Asa cum spunea si colegul, e posibil sa se "infunde" daca ai insurubat prea mult hop-upul. Zici ca nu ai umblat. Poate a fost prea strans din fabrica? Ar trebui desfacuta complet si scoasa teava interna. Te uiti pe ea si vezi daca intr-adevar e hopul prea strans. Il vei vedea, e imposibil sa nu-ti dai seama. Apoi desfaci pana la limita de sus ( cand nu-l mai vezi la interiorul tevii) si montezi totul la loc, apoi faci probe de tragere. Daca mai e cazul, mai strangi apoi UN PIC.

29 martie 2013 la 01:08
Anonim spunea...

eu am o alta problema,raman fara gaz in incarcator,cred ca rasufla pe undeva.ati mai patit si voi sau asa trebuie sa se goleasca incarcatoru?dupa ce il incarc si trag sa zicem zece bile,dupa o ora daca vreau sa mai trag nu merge,este icarcatoru gol.

29 martie 2013 la 10:55
Anonim spunea...

inseamna ca pierzi gaz pe la supapa. in mod normal daca ai full gaz si ai tras 10 bile iar apoi vrei sa tragi abia peste 2 saptamani cu gazul ramas nu ar trebui sa ai niciun fel de probleme. vezi ca se gasesc incarcatoare de rezerva costa cam 150 ron. sau schimbi supapa. firmele airsoft fac si service.

29 martie 2013 la 14:00
Anonim spunea...

ce ma sfatuiti sa imi pun pe pusca mk1 laser,luneta sau red dot?multumesc mult!

29 martie 2013 la 23:23
Anonim spunea...

Daca tragi la tinte pentru pistol nu-ti trebuie niciun dispozitiv pana la 25 metri distanta pt ca tintele pistol sunt mari. Daca tragi la tinte pt pusca/carabina atunci trebuie luneta. Recomand tinta asta vezi linkul:
http://2.bp.blogspot.com/-NooCp3kkTFA/URo2WBCFBCI/AAAAAAAAFPg/NC4Jv7xq44Q/s1600/5+m-x5+Air+Pistol+Target.png
E pt pistol 5 metri dar merge la carabina 25 metri asa cum iese printata. Daca tragi la porumbei (just for funn!) tot luneta.

29 martie 2013 la 23:40
Anonim spunea...

poti dobora un porumbel,ce bile iti trebuie??

30 martie 2013 la 00:16
Anonim spunea...

Daca citeai pe aici aflai. Dar cel mai bine faci proba.

30 martie 2013 la 01:29
Anonim spunea...

salutare tuturor!carabina este pentru tir sportiv,eu am incercat si la pasari dar in general pasarile mici sunt doborate usor,vrabia ,grauri...pana si porumbeii salbatici dar mai greu trebuie loviti in zone mai pretentioase...cap,gat,aripa...bile de o,40,0,43 grame si gaz bun

30 martie 2013 la 03:07
Anonim spunea...

mai fratilor voi cate focuri trageti cu incarcatorul ful incarcat la carabina mk1???la mn mai mult de 10 focuri nu merge...bafta!

30 martie 2013 la 06:14
Anonim spunea...

minim 40-50 focuri... asa ca vezi ca ai o problema. pierde gaz.

30 martie 2013 la 06:55
Anonim spunea...

o sal incarc si il bag in apa sa vad daca rasufla....mor de oftica ca am problema asta...trag cateva bile si iar incarc...si tot asa....voi de cate ori apasai cu spraiul in incarcator pentru o incarcare?

30 martie 2013 la 09:03
Anonim spunea...

vad ca toata lumea isi spune parerea,pusca mk1 este o pusca ideala pentru pasari de la porumbei pana la vrabii ca sunt cele mai mici.eu folosesc bile de 0,43 grame si am o luneta super este adusa de afara de un tovaras,pot sa va spun ca din 10 bile cel putin 8 nimeresc capu la porumbei,sunt foarte multumit de ia!

1 aprilie 2013 la 05:22
Anonim spunea...

De la ce distanta dai jos porumbelul? Maxim 10 metri sau are putere sa-l doboare si la distanta mai mare?

2 aprilie 2013 la 12:01
Anonim spunea...

max 20 metri...dar trebuie reglata bn si o luneta buna...si sa ai bile de minim 40 grame.asera am doborat 12 bucati,problema a fost ca batea si vantu sipomi se miscau...dar nu-i problema...

3 aprilie 2013 la 05:05
Anonim spunea...

12 bucati? Wow! Chiar ca e reglata bine. Eu am tras intr-un gugustiuc de la cca 10 m cu bile de sticla 0,28g, i-au sarit fulgii, dar a zburat. E clar ca trebuie luneta si poate bile mai grele.

3 aprilie 2013 la 14:58
Anonim spunea...

Hmmm.... nu stiu ce sa zic! dar o pusca care are 3 jouli putere la iesirea bilei de pe teava, conform legilor balisticii la 20 de metri aceiasi bila mai are abia un joul sau chiar mai putin.... asa ca nu imi vine sa cred ca mai poate sa omoare o pasare chiar mica la 20 de metri. Poate doar la maxim 10 metri, cam asa ceva.

4 aprilie 2013 la 00:21
Anonim spunea...

vreau sa va conving intrati pe id meu de mess si o sa va arat filmulet cand dobor gugustuci...amantul_2fouryou,repet daca nu il lovesti unde trebuie va sari doar fulgi...daia zic ca trebuie luneta

4 aprilie 2013 la 03:00
Anonim spunea...

daca ai cont pe YOUTUBE posteaza filmuletul acolo ca sa-l vedem. asa e cel mai bine. sunt multe filme cu airgun hunting si d-astea. SI SA NE DAI APOI LINKUL FILMULUI!!!!

4 aprilie 2013 la 08:25
Anonim spunea...

nu vreau sa ma vada toata lumea...eu gred ca e cel mai bn

4 aprilie 2013 la 10:10

Domnilor colegi... imi cer scuze de intrebare... dar CINE ESTE CEL CARE IN FIECARE ZI cauta de nenumarate ori pe blog cu cuvintele "pusca mk1 are directie?"
Stimate coleg, ce anume vrei sa afli cu intrebarea asta? Poti sa fi mai precis te rog? Cum adica "ARE DIRECTIE"?!

5 aprilie 2013 la 03:31
Anonim spunea...

pt cel din 4 aprilie 2013, 00:21:
confirm ca aceasta pusca poate sa omoare o vrabie cu bile de 0,32 grame chiar la distanta de peste 15 metri... cred ca erau aproape 20 metri. am tintit exact pe capul vrabiei si punct ochit punct lovit si a cazut de pe craca pomului. a venit imediat pisica vecinului si a luat-o. treaba e ca din ce am citit aici pusca mk1 are peste 3 jouli iar la distanta de peste 15 metri bila mai are doar cam un joul.... deci o vrabie poate fi omorata chiar la distanta mare daca e lovita unde trebuie.

5 aprilie 2013 la 06:26
Anonim spunea...

asa intru eu pe acest blog....sa citesc ce mai spun colegi despre aceasta arma...este cu suparare ca intru asa?

5 aprilie 2013 la 07:28

NU ESTE! Dar credeam ca nu te exprimi bine in romaneste ( ma gandeam ca esti din Rep. Moldova... nu te supara) si credeam ca vrei sa afli despre precizia acestor replici, de aia am specificat...

5 aprilie 2013 la 07:54
Anonim spunea...

da,este foarte precisa..impresionant

5 aprilie 2013 la 09:35
Anonim spunea...

am bile de 0,43 grame si vad ca nu le duce bn...eu cred ca cele mai bune sunt cele de 0,28 grame....cu toate ca toti spun ca pusca mk1 e foarte puternica...deci sunt pre grele
...........

8 aprilie 2013 la 10:01
Anonim spunea...

cum adica nu le duce? pana la ce distanta zboara? cu bile de 0,43 ar trebui sa de duca pana pe la vreo 56 metri si sa ai o precizie EXCELENTA chiar la 20 metri.... adica punct ochit, punct lovit! iar cu 0,43 ai cam 120-125 metri/secunda, deci absolut onorabil... vezi ca nu cumva sa ai hop-upul prea strans. cu cat bila e mai grea, cu atata dispozitivul ala trebuie desurubat mai mult. la 0,43 grame trebuie desfacut la maxim, in asa fel incat privind pe interiorul tevii (cu pusca dezasamblata!) sa nu se mai vada deloc hop-upul.

8 aprilie 2013 la 10:13
Anonim spunea...

cum so desamblez...cine o mai face la loc....???

9 aprilie 2013 la 00:05
Anonim spunea...

nu stiu so desamblez....poate nu mai reusesc so fac la loc....

9 aprilie 2013 la 00:07
Anonim spunea...

Accesezi acest link:
http://youtu.be/ztW7Be_U5Co
si vezi si cum se dezasambleaza si cum se regleaza hop-up. In video este pistolul, dar si pusca se desface si se regleaza tot la fel.

9 aprilie 2013 la 03:07
Anonim spunea...

cine stie cati jouli are o pusca cu aer comprimat cu alice de 4,5 mm..si cam ce viteza are

9 aprilie 2013 la 07:33
Anonim spunea...

Pentru cel din 9 aprilie 2013, 07:33...
e greu sa dai o cautare pe net? sunt sute si sunte de informatii despre asta! De obicei, pustile cel mai des intalnite cu cal 4,5 (cu bb-uri sau pellete) au o putere intre 1,9 sau 2 jouli (Daisy BB Carbine) si PESTE 10 jouli ( uzuale cele de 7,5 jouli).

9 aprilie 2013 la 08:00
Anonim spunea...

eu am o carabina mk1 si dupa ce am tras cu bile de 0,43 si nu am fost multumit...am desurubat hop-up La max si tot nu imi placea...penetrarea e mult mai slaba decat cu bile de 0,28 grame...acum am loat bile de 0,28 si nu mai o pot regla..o ia in sus...daca insurubez ho-up o ia in sus daca il desurubez se lasa foarte putin in jos...naspa mai bn imi vedeam de treaba si nu mai imi loam bile de 0,43...nu recomand.

9 aprilie 2013 la 10:39
Anonim spunea...

Realitatea e ca eu am obtinut cea mai buna acuratete cu bile de 0,36g si 0,28g. Nu mi s-a parut ca cele de 0,43g aduc un mare plus de acuratete. Ca sa va facti o idee, cu bile de 0,36 de la 10 m din 5 focuri 4 nimeresc o moneda de 50 bani, cu luneta bineinteles. Din punctul meu de vedere e ok.

10 aprilie 2013 la 13:28
Anonim spunea...

EXCELENT! Ca sa facem o comparatie putem sa zicem ca tinta pentru pusca cu aer 10 metri (AR-5 Target) are doar 4,5 cm in total.... deci te descurci excelent iar pusca e super-precisa!
uite tinta in link:
http://3.bp.blogspot.com/-bky2_PQoBZA/UVWSnwNxfMI/AAAAAAAAGDQ/hkg-7NW1Bvw/s1600/10+m+air+rifle+unofficial+target+for+airsoft.+CORRECT+SIZE+---based+on+NRA+AR+5+target.GIF

10 aprilie 2013 la 13:38
Anonim spunea...

am si eu o carabina mk1....este foarte precisa si puternica....o vand...cine vrea eu o vand sunt din ploiesti

18 aprilie 2013 la 00:04
Anonim spunea...

Ar trebui sa puneti si regulamentele de concurs pentru pusca pt ca aveti doar pentru pistol.

24 aprilie 2013 la 03:36
Anonim spunea...

Salut. Pusca MK1 este precisa doar pana la o distanta de 10-15 metri. Am facut un experiment. Am descarcat de pe acest blog o tinta din aia cu doua modele de 14 X 14 cm pe coala si am tras de la 20 metri apoi de la 25 metri cu bile de 0,32 grame si am cam fost dezamagit de gradul mare de imprastiere. Vantul a fost aproape inexistent si am fixat pusca intr-o menghina de lemn ca sa nu am abateri din cauza ca mi-ar tremura mana.... vreau sa va spun ca la 25 metri bilele se imprastie in patratul de 14 x 14 cm chiar daca din 15 bile trase cateva au atins si inelele de 7-8 ale tintei. REPET: Precizia nu se compara cu cea a unei pusti cu aer cu alice de 4,5 mm. ASTA E!

28 aprilie 2013 la 01:26
Anonim spunea...

Eu am tras cu carabina MK1 de la cca 10 in vrabii si ciori. Cu luneta bine reglata e imbatabila. Le doboara lejer. Asa cum s-a spus si mai sus daca se tinteste la piept, aripa sau cap cu bile de 0,36 doboara tot. Mai e un avantaj: zgomotul redus pe care il face. Am tras si cu un Dragunov gas blow-back, care desi e mai puternic face si un zgomot mai mare.

28 aprilie 2013 la 05:31
Anonim spunea...

Cu bile de 0,20 grame carabina asta are 570-580 fps masurati pe cronograf adica intre 3 si 3,12 jouli reali la temperatura camerei. Asta inseamna 173-176 m/s. Este excelenta dar trebuie folosite bile mai grele pentru o precizie buna. Chiar si cu bile usoare de 0,20 nimereste o tinta de numai 5 cm de la distanta de 15 si chiar 20 metri.

5 iunie 2013 la 02:04
Anonim spunea...

o intrebare de la cei care detin aceasta arma: se poate demonta patul de la carabina si folosita ca un pistol mai ciudat ?

11 iunie 2013 la 21:59
Anonim spunea...

Pt cel din 11 Iunie: Desigur! Se desfac suruburile si se scoate patul de pusca, eventual il inlocuiesti cu plasele de la pistolul cu acelasi nume Ruger MK1. Se potriveste perfect. Eu am ambele replici si am incercat asta. Va rezulta un pistol mai lung (cam 40 cm cu totul). Nu e de mirare: exista si pistoale cu aer comprimat din cele care se armeaza prin frangerea tevii care sunt lungi de peste 30 cm.... asa ca nu ar fi o ciudatenie prea mare.

11 iunie 2013 la 23:23
Anonim spunea...

Multumesc foarte mult :) deci trebuie sa cumpar si o carabina si un pistol :)

13 iunie 2013 la 00:20
Anonim spunea...

ar trebui sa va ocupati putin si de armele cu aer comprimat nu numai de airsoft.

11 iulie 2013 la 01:53
Anonim spunea...

Carabina asta e mai puternica si mai precisa ca un pistol cu aer comprimat Gamo P900. Sincer va zic am tras cu tot felul de arme cu aer si va zic ca MK1 bate la fund pistoalele obisnuite cu aer in ceea ce priveste precizia.

2 august 2013 la 05:24
Anonim spunea...

....oare? am pus o tinta pt pistol cu aer 10 metri si am tras de la 15 metri atat cu Gamo P800 cat si cu Gamo P900 si cu carabina MK1. In primele cazuri am folosit pelete cu cap plat cal 4,5 mm cu greutatea de 0,49 grame iar cu MK1 am tras cu bb uri negre de 0,36 grame. Grupajul a fost ceva mai bun in cazul pistoalelor cu ac.

25 august 2013 la 05:31
Anonim spunea...

Orice arma airsoft care scoate mai mult de 550 fps (167 m/s) cu bile de 0,20 deci o putere de peste 2,8 jouli poate prezenta pericol LETAL in anumite conditii cum ar fi impuscaturile de aproape in ochi sau in vena jugulara! Nu folositi niciodata astfel de arme puternice la distante mai mici de 10 metri!

31 august 2013 la 13:21
Unknown spunea...

am cumparat aceasta carabina mk1 si sant foarte dezamagit de ea am testato de nenumarate ori cu bile de 020 cu hop-apul la minim si nu reusesc sa scot o viteza mai mare de 106 m/s ma poate ajuta cineva sa anteleg ce se antampla

8 septembrie 2013 la 12:19
Anonim spunea...

Pentru dl. ion constantin cuculescu:
Este foarte ciudat ce aud! Intr-adevar ati desurubat la maxim hop-upul? Operatiunea se face INVERS acelor de ceas. Daca aveti cronograf este perfect. Daca nu, incercati "cronograful saracului" adica cutia de sprite/cola. Daca strapunge fundul cutiei cu bile de 0,20, atunci are aproximativ 450 fps. Daca strapunge capacul atunci are peste 540 fps. Ce gaz folositi? Incercati Walther sau Predator (Abbey). Ce naiba, pana si pistolul Ruger MK1 strapunge fundul cutiei de cola si are doar vreo 2 jouli! La ce temperatura ati folosit carabina? Sub +20 grade Celsius performantele incep sa scada in cauza contractarii gazului, dar tot trebuia sa obtineti o putere superioara celei spuse de dvs. Daca incercarile nu dau rezultate in nici un fel, duceti carabina inapoi si sa va dea alta!

8 septembrie 2013 la 22:39
cristian spunea...

ca fost militar va dau un sfat : gasiti o modalitate de a prinde arma-pistolul pe un suport fix ( bun era cel folost la constanta ochirii, usor, portabil. cei care au facut armata stiu) ex. o menghina, protejati bine arma si rugati pe cineva, daca nu va descurcati singuri sa va stranga usor bacurile menghinei iar voi puneti catarea sau luneta acolo unde doriti. alegeti o distanta, asta in functie si de ce poate arma raportat la greutate bilei pe care doriti sa o folositi. Este suficient sa trageti 3 focuri consecutive dupa fiecare reglaj (mai ales ca reculul la gaz este nesimnificativ), sa vedeti daca este ok sau nu. Singura problema o puteti intampina la calitatea constructiva a munitie, adica greutatea sa nu fie repartizata corect pe toata suprafata bilei.Am vazut aici ceva bile de precizie parca. Incercati sa folositi aceste sfaturi sa vedeti ce rezultate bune veti avea, pentru ca o reglare din mana nu poate avea exactitate.

26 septembrie 2013 la 23:50
cristian spunea...

In legatura cu videoclipul de mai jos : daca tragi de 2 ori in fiecare tinta........esti mort de mult ...!!

27 septembrie 2013 la 07:26
Anonim spunea...

http://www.bestgun.pl/index.php

9 octombrie 2013 la 07:26
Anonim spunea...

Are intre 3 si 3,3 Jouli masurati cu diverse greutati de bile si in conditii de temperatura intre 20 si 25 grade celsius la umbra. E suficient de puternica pt tir sportiv la distanta de 10-20 metri (tinte de carton de 14 x 14 cm) si suficient de precisa cu bile de 0,36 grame (cele mai bune pt aceasta replica)

23 ianuarie 2014 la 10:00
masuratori cu chrono connect mobile spunea...

am masurat puterea la ruger mk1 carabina si pistol cu chrono connect mobile instalat pe un ZTE Cosmote Smart Play. pt carabina am avut puterea cuprinsa intre 3 jouli si un maxim de 4 jouli (valoarea asta am obtinut-o tinand incarcatorul vreo 5 minute pe caloriverul fierbinte!) in rest pusca are o putere constanta de 3 pana la 3,1 jouli. pistolul mk1 are intre 1,9 si 2,1 jouli. masuratorile le-am facut in mod repetat (peste 20 masuratori pt fiecare arma). in concluzie: SUPER REPLICI AIRSOFT! recomand!!!

26 februarie 2014 la 09:41
despre puterea REALA a carabinei MK1 spunea...

Hmmm! Cea mai mare valoare obtinuta a fost de 2,87 Jouli masurati pe cronograf X Cortech. Am incarcat full cu gaz la rece apoi am bagat incarcatorul in cuptorul electric pus la 100 grade timp de 3 minute. Cand l-am scos frigea! Am pus bile de 0,36 grame si am masurat de 10 ori pe crono obtinand valori intre 2,6 si 2,87 Jouli. Deci maxim 126 metri/secunda cu bb de 0,36. Cu incarcatorul la temperatura camerei carabina asta scoate doar maxim 2 Jouli exact cum scrie la carte si pe siteul ASG. Restul sunt vorbe goale domnilor!

30 iunie 2014 la 02:52
Anonim spunea...

Salut! Am testat carabina MK1 si are maxim 3,27 Jouli. Sa va explic cum am facut: am pus gaz Walther in incarcatorul rece apoi am pus incarcatorul la cuptor electric reglat la 100 grade timp de 2 minute. Cand l-am scos era fierbinte dar inca puteai sa-l tii in mana. Am pus 10 bile de 0,36 grame si am tras folosind un crono XCortech. Valorile au fost asa: 134,7 m/s; 131 m/s; 131,8 m/s.....pana la ultimele 125,9 m/s si 125,3 m/s. Am calculat puterea si cel mai mult a fost 3,27 Jouli iar cel mai putin 2,83 Jouli. Am facut media si a rezultat 130 m/s cu bile de 0,36 deci o putere de 3,04 Jouli / 427,6 FPS si o distanta maxima de tragere de 58,7 metri deci 193 picioare (ca sa masuram si noi ca englezii si americanii!). Deci un maxim de 443 FPS si 3,27 Joules. Am vazut ca mai sus cineva a facut aceiasi masuratoare si i-a dat mai putin adica intre 2,87 si 2,6 Jouli. E posibil sa apara mici diferente in functie de fiecare arma in parte sau de temperatura gazului. In mod sigur cu gazul RECE (la temp camerei) nu scoate valorile obtinute de mine. Poate doar un maxim de 2,3-2,5 Jouli. Un efect de putere mare se obtine si in zilele calduroase cand lasam incarcatorul plin cu gaz sa stea mult timp in soare. Sper ca v-au folosit informatiile mele. O zi buna!

4 septembrie 2014 la 01:34
Unknown spunea...

Va salut ! Vreau sa cumpar si eu o carabina MK-1 si as vrea sa stiu daca a incercat cineva noile incarcatoare cu CO2 , detalii va rog .Va multumesc !

26 iunie 2015 la 22:37
Anonim spunea...

Carabina Mk1 cu incarcator co2 am reusit sa gauresc ambii pereti ai unui tub de antiperspirant folosind bile metalice 0.80grame din 10metri

28 iunie 2015 la 07:23
Cristian spunea...

O recomandare pentru bile de sticla 0.28 poate face cineva care foloseste ? Ma refer la ceva de marca, pentru ca am gasit in multe locuri dar nu este precizat fabricantul. Multumesc

9 februarie 2016 la 12:03
Anonim spunea...

La 30 m am dat vrabia si la 20 porumbel ( cu luneta ) .

25 mai 2019 la 13:00

Trimiteți un comentariu