Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Gletcher APS-A - replica pistol Stetschkin (VIDEO)

sâmbătă, 22 martie 2014

Stechkin SPA ( rusa: Автоматический Пистолет Стечкина - Awtomatitscheskij Pistolet Stetschkina) este un pistol fabricat in Uniunea Sovietica si aflat atat in dotarea armatei, cat si a unor structuri speciale ale acesteia, dar si ale Ministerului de Interne.
Designerul original a fost inginerul Igor Yakovlevici Stechkin, iar pistolul are multe in comun cu la fel de celebrul pistol Makarov . Initial a fost realizat pentru a folosi cartuse calibrul 7,62 mm specifice pentru TT-33 (Tokarev), apoi a fost modificat pentru calibrul 9 mm si a inlocuit treptat pistolul TT in dotarea respectivelor forte, deoarece fusese conceput sa traga atat in mod semi-automat, cat si in mod automat - ceea ce era o noutate la vremea respectiva.
A fost folosit in perioada razboaielor din Afganistan de catre fortele speciale Spetsnaz si este in uz si astazi, adica din anul 1951 pana in prezent. 
Exista variante ce folosesc cartuse calibrul 9 X 18 (Makarov) dar si 9 X 19 (Parabellum).
STECHKIN APS air pistol (BLOW-BACK) este o replica a celebrului pistol descris mai sus, replica fabricata de  GLETCHER atat in varianta airsoft calibrul 6 mm, cat si varianta airpistol calibrul 4,5 mm. Pistoalele sunt fabricate complet din metal (mai putin plaselele manerului care sunt de plastic) si folosesc pentru propulsie butelii detasabile cu CO2. Mecanismul de prindere a buteliei este cu cheie imbus, ceea ce ofera o buna rezistenta in timp fata de cele care au prinderea cu surub cu fluture.
Efectul de blow-back este foarte realist, iar ambele variante folosesc bb-uri drept proiectile. Pentru cele calibrul .177 (4,5 mm) proiectilele sunt metalice de 0,32 sau 0,33 grame, iar pentru airsoft calibrul 6 mm cele mai bune bb-uri sunt cele de 0,30 pana la 0,36 grame, care confera o buna precizie.
Producatorul ne spune ca aceste replici au o putere de pana la 3 Jouli maxim iar greutatea pistolului este de nu mai putin de 1040 grame, ceea ce face ca Gletcher APS-A sa fie o replica impresionanta.
Testele efectuate cu cronograful dovedesc ca puterea reala este situata undeva intre 2 Jouli si un maxim de 2,5 Jouli iar precizia este buna, Stetschkin-ul putand fi folosit pentru tir sportiv la distante de 10 - 15 metri.
Pretul este de aproximativ 100 Euro in ambele variante (airgun sau airsoft). Deocamdata nu pot fi comandate pe siteurile din Romania, dar le gasim la vecinii bulgari, de exemplu. LINK AICI. 




0 comments

Trimiteți un comentariu