Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Curs Calificare Pistol - adaptare pentru Airsoft (partea a 3-a)

sâmbătă, 2 februarie 2013

Curs Calificare Pistol cu Aer Comprimat
Acest curs este conceput pentru a introduce progresiv tragatorul pe parcursul competional international pentru  pistol cu ​​aer,  începând cu pozitia "benchrest" - stand asezat, apoi cu poziția "doua maini" si evoluează către tragerea cu o singură mână din poziția în picioare.
Reguli: 
Se aplica regulamentul NRA, cu exceptia situatiilor unde se impun modificari specifice.
Arme: 
Orice pistol cu calibrul .177 (4,5 mm), .22 (5,5 mm) sau .24 (6 mm), cu pistonul actionat cu arc, gaz, CO2. Sunt admise si revolverele de aceste tipuri.

134 pct din 240 max.-Marksman 1st Class
Dispozitive de ochire:
Sunt admise doar dispozitivele "deschise", deci fara aparate de ochire suplimentare optice, electrice de tip luneta sau altele.
Pozitii de tragere:
Pentru clasele pro-marksman (pro-trăgator; incepător) si  trăgător sunt admise pozitiile asezat si cu mainile sprijinite, dar pentru categoriile Trăgător Clasa 1 si superioare, se vor folosi pozitiile in picioare, iar pistolul va fi tinut cu două mâini, apoi cu una singura.
Tinte si distante:
Oficial se vor folosi doar tintele NRA B-40 specifice pentru "pistol cu aer 10 metri" la care diametrul cercului   "1" are 15,4 cm. Distanta de tragere este 33 picioare (10 metri).
Totusi, in situatii deosebite se pot folosi si tinte diferite, cum ar fi NRA AR-4 5 Meter BB-Gun, cu toate ca aceasta este o tinta tipica pentru pustile cu proiectile sferice calibrul 4,5 mm si nu pentru pistoale.
In acelasi scop, in conditii speciale pot fi folosite si reduceri 1/2 ale tintelor oficiale NRA B-40. pentru distanta de 5 metri, sau tinte similare (vezi link).
Se pot utiliza de asemenea tintele NRA TQ-40 pentru distanta de 5 metri.
Impuscaturi per tinta:
Pentru evaluările începătorilor se vor trage un numar de 5 sau 10 focuri pe tinta. In cazul ca notarea devine dificila datorita apropierii lociturilor pe tinta, se vor folosi doua sau mai multe tinte pe sesiunea de tragere.
 Programul oficial este format din 60 de focuri în termen de 105 de minute pentru bărbați, și 40 focuri în termen de 75 de minute pentru femei.
Pentru cursurile pregatitoare sau competitii cu caracter familial se admite un numar diferit de lovituri, de exemplu 30 focuri în termen de 30 minute sau 60 focuri in 60 minute. Uzual este un timp de 10 minute per tinta in cazul cand se trag cate 10 focuri in aceasta.
Astfel, in situatia cand se trag cate 10 focuri per fiecare tinta, scorul minim pentru categoria "pro-marksman" este de 40 din 100 posibil; pentru categoria "marksman" scorul minim este de 50 din 100 posibile.
Informatii suplimentare despre scor, vezi imaginea de mai jos:








Tinte pentru competitii neoficiale si intreceri de familie:





































































































0 comments

Trimiteți un comentariu