Instrucțiuni pentru imprimarea țintelor

Pentru formatul standard A4: La printare veti intra in meniul corespunzator si veti alege File / Page Setup , bifand optiunea "Portrait", astfel ca imaginea sa fie tiparita "in picioare".
Treceti apoi la optiunea "Margins (millimeters)" si inlocuiti setarile implicite cu "ZERO", in asa fel incat pagina sa aiba marginile stabilite de noi in imagini, fara alte adaosuri.... Bifati "Centering" inclusiv la optiunile orizontal si vertical, apoi bifati "Fit to 1 by 1 page".

Curs Calificare Pistol - adaptare pentru Airsoft (partea a 4-a)

miercuri, 6 februarie 2013

Ce este "Pistol International"?
Există mai multe discipline de tir "pistol internațional". Pistol cu ​​aer proba pentru bărbați, pistol cu ​​aer proba pentru femei, pistol sport, pistol standard, centru pistol, pistol foc rapid / pistol viteza și  pistol liber.
Concurentii trag dintr-o poziție în picioare, cu o singură mână și dispozitivele optice suplimentare nu sunt permise. 
Se folosesc pistoale cu aer calibrul 0.177 (4.5 mm) cu pellete metalice,  pistoale de calibru .22 (5.5 si 5,6 mm), precum și orice alt pistol de calibru .30 (7.62 mm.) pana  la 9mm. Momentan nu sunt reguli stricte, acestea variază în funcție de fiecare disciplină în ceea ce privește greutatea și lungimea tevii si  mânerelor. 

Pentru bărbați și femei pistol cu ​​aer sunt trase la 10 de metri, cu un minim de 1,5 minute pe foc. Femeile trag numai patruzeci focuri în timp ce bărbații trag 60 de focuri.
Pistol standard  este similar cu "Bullseye Pistol"(click pe link pentru detalii). Doar pistoalele calibrul 0.22  sunt folosite; lungimea baril este limitată de obicei la șase inci (15 cm) iar cea mai mare diferență este că, atunci când tragerea este temporizata și rapidă,  pistolul este ținut în jos în poziția "gata.de tragere". Pistolul nu poate fi ridicat până când nu încep să se intoarca tintele. Aceasta e deosebirea majora fata de "Bullseye Pistol", caz în care pistolul este tinut deja catre tintă înainte de a porni rotirea obiectivelor cu fata catre tragator.
Pistol centru este proba cu treizeci focuri la " foc lent" și 30 focuri rapide. In faza de "foc rapid" obiectivele sunt întoarse timp de trei secunde, timp în care shooter-ul ridică pistolul și trage un singur foc. Țintele se rotesc apoi. Șapte secunde mai târziu, obiectivele se întorc din nou timp de trei secunde și este un singur foc tras. Orice  pistol de calibrul .30 pana la cel de 9 mm,  (.38 special) sau revolver  poate fi folosit.
Rapid Fire / Foc rapid / Pistol viteza este proba unde se folosesc de obicei doar pistoale calibrul 0.22 . Concurenții trag cate un foc fiecare pe cinci obiective (tinte) distincte. Cele cinci obiective apar catre tragator dintr-o dată. Prima etapă este cronometrata în opt secunde,  apoi șase secunde, apoi  patru secunde pentru a trage un singur foc pe fiecare din cele cinci obiective.
Pistol liber este competitia unde se foloseste  pistolul calibrul .22. Momentan sunt puține restricții pentru pistol "liber", cum ar fi lungimea tevii, sau greutatea pistolului. Cursul de foc este similar cu cel pentru pistol cu ​​aer comprimat.
Pentru airsoft aceste tipuri de competitii pot fi adaptate in diverse moduri, tinand seama in special de distanta de tragere, intrucat la probele pentru arme de foc distantele variaza de la un minim uzual de 15 metri pana la 25 si 50 metri. Astfel, pentru airsoft se vor micsora distantele pana la maximum 15 metri cu reducerea proportionala a dimensiunilor tintelor.
Mai jos cateva tinte uzuale sau adaptate pentru airsoft. Tintele au fost dimensionate pentru coala A4, astfel ca unele dintre cercuri lipsesc de pe imagine:




















3 comentarii

Anonim spunea...

Imi place Smith -Wessonul asta. sincer nu ma asteptam ca un pistol cu arc sa fie asa de precis

10 februarie 2013 la 05:53
CLICK AICI!!!! spunea...

Da CLICK pe butonul de mai sus si ai sa vezi cel mai bun scor obtinut (deocamdata!) cu acest pistol de la distanta de 5 metri la tinta calibrata special pentru 5 meter bb-gun: 87 din 100 puncte posibile. Am tras din pozitia stand in picioare iar pistolul a fost tinut cu doua maini.

12 februarie 2013 la 09:03
Anonim spunea...

pacat ca airsoftul nu are concursuri de tir standardizate

13 februarie 2013 la 09:54

Trimiteți un comentariu